Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan i državna tajnica u blagdanskom posjetu Domu za starije i nemoćne i Centru Mocire

Posted On Petak, 22 prosinca 2023 11:50

Povodom nadolazećih blagdana župan Božidar Longin sa suradnicima tradicionalno je posjetio Dom za starije i nemoćne u Zadru. Županijskom izaslanstvu pridružila se i Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Korisnicima i osoblju zaželjeli su sretne božićne blagdane te puno zdravlja u novoj 2024. godini. Župan je korisnicima uručio i prigodne darove na kojima je zahvalio ravnatelj Doma Marko Buljat.

Dom za starije i nemoćne osobe Zadar županijska je ustanova koja u dva objekta u Zadru te u podružnicama u Preku i Salima brine za više od 400 korisnika.

„Znamo da je velika potražnja za mjesta u domovima za starije i nemoćne, a obzirom da su kapaciteti našeg Doma nedostatni, prva smo županija koja provodi mjeru sufinanciranja smještaja u privatnim domovima. Nastojimo biti županija koja je stvorila sve preduvjete za kvalitetan život svih svojih građana, a brigu za naše stanovnike treće životne dobi pokazujemo konkretnim mjerama, od spomenutog sufinanciranja smještaja u domovima pa do projekata Pomoć u kući starijim osobama i Medicinska skrb starih osoba“, kazao je Longin.

Župan Longin i državna tajnica Pletikosa posjetili i Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire gdje su štićenicima darovali sportsku opremu. Tom su prigodom zahvalili svim zaposlenicima na ljubavi koju pružaju djeci s teškoćama u razvoju i odraslim korisnicima s intelektualnim teškoćama.  

Pročitano 1212 puta

Zadnje objave

srpnja 26, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja marikulture za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
srpnja 17, 2024

Rezultati Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Na temelju provedenog Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih…
srpnja 08, 2024

Nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu

Iznimno nam je drago što putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA