Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan i državna tajnica u blagdanskom posjetu Domu za starije i nemoćne i Centru Mocire

Posted On Petak, 22 prosinca 2023 11:50

Povodom nadolazećih blagdana župan Božidar Longin sa suradnicima tradicionalno je posjetio Dom za starije i nemoćne u Zadru. Županijskom izaslanstvu pridružila se i Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Korisnicima i osoblju zaželjeli su sretne božićne blagdane te puno zdravlja u novoj 2024. godini. Župan je korisnicima uručio i prigodne darove na kojima je zahvalio ravnatelj Doma Marko Buljat.

Dom za starije i nemoćne osobe Zadar županijska je ustanova koja u dva objekta u Zadru te u podružnicama u Preku i Salima brine za više od 400 korisnika.

„Znamo da je velika potražnja za mjesta u domovima za starije i nemoćne, a obzirom da su kapaciteti našeg Doma nedostatni, prva smo županija koja provodi mjeru sufinanciranja smještaja u privatnim domovima. Nastojimo biti županija koja je stvorila sve preduvjete za kvalitetan život svih svojih građana, a brigu za naše stanovnike treće životne dobi pokazujemo konkretnim mjerama, od spomenutog sufinanciranja smještaja u domovima pa do projekata Pomoć u kući starijim osobama i Medicinska skrb starih osoba“, kazao je Longin.

Župan Longin i državna tajnica Pletikosa posjetili i Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire gdje su štićenicima darovali sportsku opremu. Tom su prigodom zahvalili svim zaposlenicima na ljubavi koju pružaju djeci s teškoćama u razvoju i odraslim korisnicima s intelektualnim teškoćama.  

Pročitano 522 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA