Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Posted On Utorak, 12 ožujka 2024 15:47

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba fotografija „Volim svoju županiju“. Riječ je o izložbi nastaloj nakon provedenog prošlogodišnjeg fotografskog natječaja koji Hrvatska zajednica županija organizira osmu godinu zaredom, potičući sve ljubitelje fotografije da na jedinstven način promišljaju o krajevima iz kojih dolaze te da kroz objektive svojih fotoaparata zabilježe ono najbolje od županija u kojima žive.

Na prošlogodišnji  natječaj “Volim svoju županiju” prijavljeno je gotovo 1000 fotografija, a iz Zadarske  županije uvijek se prijavi najveći broj autora. Ove godine nagrađene su dvije  fotografije iz naše županije. Drugoplasirana fotografija je autorice Katice Mustapić iz Paga, a Marin Magaš autor je najbolje fotografije snimljene dronom.

“Prošlogodišnja izložba danas je stigla u Zadar kako bi, kao divan dar, ostala u ovoj novoj zgradi i tako učinila njenim korisnicima boravak ljepšim. Umjetnost je podložna tumačenjima, interpretacijama, a prije svega ona je ta koja apelira na osjećaje onoga koji ju gleda i sluša - ne dopušta ravnodušnost. Hvala Hrvatskoj zajednici županija na ovoj donaciji i prilici da pacijenti upoznaju raznolikost hrvatskih županija i osvjedoče se još jednom da je Antun Mihanović s razlogom Hrvatsku nazvao - lijepom našom Domovinom”, rekao je na otvorenju župan Božidar Longin ustvrdivši da je zgrada dnevnih bolnica dodatno podignula kvalitetu zdravstvene usluge Opće bolnice Zadar.

“Izgradnja ove zgrade bez sumnje je bio jedan od najznačajnijih, najtežih i najvrjednijih projekata u posljednjih 6 godina, a njegovo ostvarenje za bolnicu, osoblje i pacijente će značiti brojne benefite. Znamo da useljenje u novi prostor, bio privatan, bio služben, zahtijeva i uređenje. Namještaj i medicinska oprema su već ovdje, no sada je potrebno prostor i dodatno oplemeniti kako bi se pacijenti, ali i svo osoblje koje u njemu radi, osjećali što ugodnije”, dodao je župan.

Hrvatskoj zajednici županija zahvalio je zamjenik ravnatelja OB Zadar dr. Edi Karuc istaknuvši kako će donirane fotografije barem na trenutak odvući pažnju pacijenata te ih provesti kroz sve krajeve Hrvatske. Podsjetio je kako je nova zgrada Dnevnih bolnica, u koju je uloženo oko 9 milijuna eura, izgrađena u najvećoj mjeri europskim sredstvima, a u njoj bi uskoro trebao biti smješten i linearni akcelerator.

Projekt “Volim svoju županiju” HZŽ-a pokrenut je prije 8 godina, a cilj je bio građanima približiti ljepote naše Domovine za koje možda nisu ni znali da postoje. Stručni žiri birao je najbolje fotografije po županijama, a ukupan broj bodova definirao je konačnu rang listu. Od prošle godine postoji i odvojena  kategorija – najbolja fotografija snimljena dronom, koju je također birao  stručni žiri.

Ova izložba ostat će na zidovima Dnevnih bolnica kao dar Hrvatske zajednice županija Općoj bolnici Zadar, kao što je 2019. godine tadašnji postav darovan za zgradu nove Poliklinike te i dalje krasi njezine zidove. OB Zadar jedina je ustanova u Hrvatskoj kojoj je Hrvatska Zajednica županija drugi puta donirala fotografije natječaja “Volim svoju županiju”.

Pročitano 574 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA