Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Županija riješila prvi predmet raspolaganja nekretninama u državnom vlasništvu – Vrsi dobili teren za vrtić

Posted On Utorak, 16 travnja 2024 15:21

Župan Božidar Longin i načelnik Općine Vrsi Luka Perinić potpisali su u Domu Zadarske županije ugovor kojim se Općini Vrsi daruje zemljište za potrebe izgradnje nove zgrade dječjeg vrtića. Riječ je o prvom pozitivno riješenom predmetu raspolaganja nekretninom u vlasništvu Republike Hrvatske na području Zadarske zupanije od stupanja na snagu Zakona o upravljanju državnim nekretninama.

“Danas s ponosom možemo reći da smo ovdje jer je riješen prvi pozitivan predmet raspolaganja državnom nekretninom, što pokazuje da je odluka države o prepuštanju dijela predmeta županijama bila dobra. Ovim potpisom na konkretan način ulažemo u one najmlađe naše građane, u one koji predstavljaju budućnost naše županije, naše Domovine. Siguran sam da je ovo početak jedne jako lijepe priče. Dug je još put pred lokalnom samoupravom do trenutka kada ćemo se ponovo okupiti kako bismo otvorili novi vrtić, no kako kaže stara izreka: I putovanje od tisuću milja počinje prvim korakom.

Sretan što smo taj prvi korak učinili”, poručio je tom prigodom župan Božidar Longin.

Načelnik Perinić zahvalio je Zadarskoj županiji na dobroj suradnji na svim razinama i najavio da bi radovi na novom dječjem vrtiću u Vrsima mogli započeti do kraja ove godine. 

„Ovo je kruna na sve naše napore koje ulažemo u socijalnu i demografsku politiku. Stvaramo priliku za mlade obitelji da u našem mjestu i žive i rade. Trenutno u Vrsima imamo vrtić s dvije skupine, nemamo jasličke skupine i to je ogroman problem, tako da je novi vrtić neophodan kako bi zadovoljili sve potrebe”, kazao je je Perinić.

Podsjetimo, Zakonom o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu RH županijama su povjereni poslovi upravljanja neizgrađenim građevinskim zemljištem i građevinama sa zemljištem nužnim za redovitu uporabu te građevine, a koje se nalaze na njihovu zakonom utvrđenom području.

Sukladno odredbama navedenog Zakona, ministar nadležan za poslove upravljanja državnom imovinom je u veljači ove godine Zadarskoj županiji dostavio dio predmeta na nadležno postupanje.

Pročitano 435 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA