Prilagodba pristupačnosti

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

19. rujna 2024.

Uskoro počinje opremanje Hospicija na Babindubu za 160 tisuća eura – prostorije za stručno osoblje i 5 dvokrevetnih soba za korisnike

Zadarska županija raspisala je 13. rujna natječaj vrijedan 160 tisuća eura bez PDV-a za nabavu namještaja i medicinske opreme za potrebe hospicija na Babindubu. Građevinski radovi na hospiciju, ili službeno Centru za koordinaciju palijativne skrbi Zadarske županije, koji su započeli lani, trebali bi biti gotovi krajem godine, tako je barem u lipnju najavljivao župan Božidar Longin. Zgrada ima tri etaže (podrum, prizemlje i kat) i obnovit će se u postojećim gabaritima i arhitektonskom izričaju, uz ugradnju dizala i dogradnju terase kako bi se zadovoljile sve potrebe njenih budućih korisnika.

Međutim, natječaj za opremanje mogao bi se ponoviti. Dvije zainteresirane tvrtke javile su se s primjedbom da je potrebno medicinsku opremu iz troškovnika izdvojiti u zasebnu grupu jer “namještaj i bolnički kreveti nisu istovrsna oprema, a također je bitno naglasiti da nisu međuzavisni u smislu isporuke ili montaže. Tvrtka koja nudi bolničke krevete mora imati dozvolu za promet medicinskom opremom izdanu od HALMED-a”. Također navode “da namještaj koji se izrađuje sukladno nacrtima i ne predstavlja medicinsku opremu, a izrađuju ga tvrtke koje se bave stolarskim poslovima te imaju strukovne ovlasti za tu djelatnost ne mogu nuditi medicinsku opremu”.

Iz Županije su prihvatili prijedlog i obvezali se pokrenuti novi postupak nabave, iako odluka o poništenju prvog natječaja još nije objavljena. Nakon što se na novom natječaju odabere izvođač i istekne žalbeni rok, izvođač će imati dva mjeseca da dostavi i montira svu opremu.

Projekt unutrašnjeg uređenja izradio je Ured ovlaštenog arhitekta Edo Sandalić d.i.a. Izvođač će opremiti hospicij u kojem će se nalaziti pet dvokrevetnih soba s kupaonicom za korisnike, te brojne druge prostorije kao što su soba liječnika, fizioterapeuta, psihologa i socijalnog radnika, mrtvačnica, tiha soba, dnevni boravak, soba za koordinatore i mobilni tim. U troškovniku se nalazi sve od namještaja do medicinske opreme, od skladišnih regala, garderobnih ormara, trosjeda, fotelja, sjedalica, do kolica za tuširanje pacijenata i dizalice uz krevet.

Pročitano 106 puta

Cookie

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA
Saznajte više
Image