Prilagodba pristupačnosti

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

05. lipnja 2024.

Javni poziv za sufinanciranje programa/projekata javnih potreba u kulturi Zadarske županije za 2024. godinu u okviru raspoloživih sredstava s pozicije Ostali neraspoređeni programi u kulturi

Na temelju članka 7. Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi („Narodne novine", br. 83/22),  članka 33. Zakona o udrugama („Narodne novine“, br. 74/14, 70/17, 98/19 i 144/20), članka 11. Odluke o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode Udruge iz sredstava proračuna Zadarske županije („Službeni glasnik Zadarske županije“, br. 5/24), Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, daju

JAVNI POZIV

za sufinanciranje programa/projekata javnih potreba u kulturi Zadarske županije za 2024. godinu u okviru raspoloživih sredstava s pozicije Ostali neraspoređeni programi u kulturi

 

I.

Prijave projekata i programa u kulturi podnose ustanove, udruge, umjetničke organizacije, trgovačka društva i fizičke osobe ukoliko se njihovi projekti i programi odnose na javne potrebe od interesa za Županiju kao cjelinu.

Projekti i/ili programi će biti razmatrani ukoliko prijavitelj udovoljava slijedećim uvjetima:

  • udruga je upisana u Registar udruga odnosno drugi odgovarajući registar,
  • udruga je upisana u Registar neprofitnih organizacija,
  • teritorijalni obuhvat djelatnosti i djelovanja udruge područje je Zadarske županije ili se ostvaruju programi/projekti kojim se zadovoljavaju javne potrebe i interesi Županije,
  • statutom utvrđeni ciljevi i djelatnosti udruge nisu u suprotnosti s Ustavom ili zakonom,
  • vodi se transparentno financijsko poslovanje,
  • udruga je ispunila obveze iz svih prethodno sklopljenih ugovora o kojim se regulira sufinanciranje aktivnosti iz proračuna Zadarske županije,
  • udruga je ispunila sve obveze s osnova plaćanja doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje i plaćanje poreza te drugih davanja prema državnom proračunu i proračunu Zadarske županije,
  • program, projekt ili aktivnost ocijenjena je kao realna i značajna (kvalitetna, inovativna i korisna) budući se njome podiže kvaliteta života pojedinca i unaprjeđuje razvoj društvene zajednice na području Zadarske županije.

Ispunjavanje uvjeta prihvatljivosti:

  • da je prijavitelj ispunio sve obveze s osnova plaćanja doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje i plaćanje poreza te drugih davanja prema Državnom proračunu i proračunu Zadarske županije prijavitelj dokazuje potvrdom Porezne uprave o nepostojanju duga.

Ispunjavanje ostalih uvjeta prihvatljivosti udruga Zadarska županija provjerava uvidom u Registar udruga i Registar neprofitnih organizacija kao i provjerom u poslovnim knjigama Zadarske županije.

U slučaju nemogućnosti provjere na opisani način Zadarska županija zadržava pravo tražiti dodatne dokaze o ispunjavanju uvjeta u postupku ispitivanja ispunjavanja formalnih uvjeta Javnog poziva (npr. presliku Statuta, potvrdu FINA-e o zaprimanju financijskih izvještaja i dr.).

II.

Svaki prijavitelj može prijaviti najviše tri programa i/ili projekta.

Uz elektronički obrazac prijavnice ustanove dužne su priložiti sljedeće dokumente:

  • Obrazac 1. - Izjava o nepostojanu dvostrukog financiranja
  • Obrazac 2. - Izjava da nema nepodmirenih obveza prema proračunu Zadarske županije
  • Obrazac 3. - Životopis voditelji/ice prijavljenog programa/projekta
  • Potvrda nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga po osnovi poreza i drugih davanja

Uz elektronički obrazac prijavnice udruge su dužne priložiti sljedeće dokumente:

  • Obrazac 1. - Izjava o nepostojanju dvostrukog financiranja
  • Obrazac 2. - Izjava da nema nepodmirenih obveza prema proračunu Zadarske županije
  • Obrazac 3. - Životopis voditelja/ice prijavljenog programa/projekta
  • Potvrda nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga po osnovi poreza i drugih davanja

Uz elektronički obrazac trgovačka društva i obrti su dužni priložiti sljedeće dokumente:

  • Obrazac 1. - Izjava o nepostojanju dvostrukog financiranja
  • Obrazac 2. - Izjava da nema nepodmirenih obveza prema proračunu Zadarske županije
  • Obrazac 3. - Životopis voditelja/ice prijavljenog programa/projekta
  • Potvrda nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga po osnovi poreza i drugih davanja
  • Izvadak iz sudskog, obrtnog, strukovnog ili drugog odgovarajućeg registra

Uz elektronički obrazac fizička osobe su dužne  priložiti sljedeće dokumente:

  • Obrazac 1. - Izjava o nepostojanju dvostrukog financiranja
  • Obrazac 2. - Izjava da nema nepodmirenih obveza prema proračunu Zadarske županije
  • Obrazac 3. - Životopis voditelja/ice prijavljenog programa/projekta

Obrasce je potrebno preuzeti na računalo i popuniti. Obrasci moraju biti potpisani od strane osobe ovlaštene za zastupanje.

III.

Prijave se podnose elektroničkim putem korištenjem sustava SOM natječaji, kojemu se pristupa preko mrežne stranice Zadarske županije www.zadarska-zupanija.hr

Pitanja vezana uz tehničke upute korištenja e-sustava za podnošenje prijava mogu se dostaviti na: e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

IV.

Rok za dostavu prijava na Javni poziv je do utroška sredstava.

V.

Redovne aktivnosti koje ne predstavljaju konkretnu programsku i/ili  projektnu aktivnost neće se razmatrati. Prijave programa i/ili projekata koje ne udovoljavaju formalnim uvjetima javnog poziva (zakašnjele prijave, prijave koje ne sadrže svu propisanu dokumentaciju ili prijave podnesene na neki drugi način, odnosno suprotno uvjetima iz ovog javnog poziva) neće biti upućene na stručno ocjenjivanje.

Stručno ocjenjivanje izvršiti će Kulturno vijeće zadarske županije temeljem Kriterija za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturi Zadarske županije:  https://www.zadarska-zupanija.hr/novosti/item/4180-kulturno-vije%C4%87e-zadarske-%C5%BEupanije-je-donijelo-kriterije-za-ocjenu-kvalitete-prijedloga-programa-javnih-potreba-u-kulturu-zadarske-%C5%BEupanije.

Župan donosi odluku o financiranju po Javnom pozivu. 

Prigovor se može podnijeti isključivo na proceduralnu povredu natječajnog postupka, dok se ne može podnijeti na sadržaj odluke o neodobravanju sredstava ili visini sredstava.

Prigovor se podnosi upravnom tijelu u pisanom obliku, u roku 8 radnih dana od dana javne objave rezultata javnog natječaja, a odluku po prigovoru, uzimajući u obzir sve činjenice, donosi župan u roku od 8 dana od dana primitka prigovora.

Prigovor ne odgađa izvršenje odluke i daljnju provedbu natječajnog postupka.

VI.

Zadarska županija i korisnik kojem će biti dodijeljena financijska sredstva za programe i/ili projekte u 2024. godini sklopit će Ugovor. Neposredno prije potpisivanja Ugovora korisnik će biti dužan dostaviti Izjavu da se protiv osobe ovlaštene za zastupanje i voditelja programa/projekta ne vodi kazneni postupak određen člankom 48. stavkom 2. alinejom c), odnosno pravomoćno osuđen za počinjene kaznenog djela određenog člankom 48. stavkom 2. alinejom d) Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge. („Narodne novine“, br. 26/15, 37/21).

VII.

Radi kontrole namjenskog korištenja sredstva korisnik je dužan dostaviti izvješće o provedenim aktivnostima s iskazanim ukupnim troškovima ostvarenim po pojedinim namjenama i izvorima iz kojih se financirao projekt/program, te drugu odgovarajuću dokumentaciju koja je sastavni dio ugovorenog programa/projekta.

Izvješće se podnosi najkasnije 30 dana nakon isteka roka predviđenog za završetak projekta/programa.

Izvješće se  podnosi elektroničkim putem korištenjem sustava SOM natječaji.

KLASA: 611-01/24-01/5

URBROJ: 2198-04/1-24-3

Zadar, 5. lipnja 2024. godine

Više informacija

  • Napomena:

    Prijave na OVAJ Javni poziv primaju se isključivo u elektronskom obliku putem SOM sustava.
    Način prijave i registracije u SOM sustavu nalazi se u dokumentu UPUTE ZA KORISNIKE SOM SUSTAVA.

    LINK ZA REGISTRACIJU NOVIH KORISNIKA: https://som-natjecaj.eu/authentication/register

    LINK ZA PRIJAVU POSTOJEĆIH KORISNIKA: https://som-natjecaj.eu/authentication/login


    Tehnička podrška vezano za e-prijave:
    e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
    INFO TELEFON - 091/618-8694 (zvati isključivo ako imate problem oko same registracije i prijave, te tehničke poteškoće prilikom ispunjavanja same prijave!). Također, molimo zvati u radnom vremenu između 08:00 i 16:00 sati.


    VAŽNO!! Pitanja vezano za sam Javni poziv, dokumentaciju i općenito mogu se postaviti Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i šport, elektronskim putem, slanjem upita na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

    NAPOMENA: PRILIKOM REGISTRACIJE, MOLIMO VAS DA UPIŠETE ISKLJUČIVO SVOJ  E-MAIL. ODNOSNO, SVAKI KORISNIK SE TREBA PRIJAVLJIVATI U SUSTAV PUTEM SVOJE E-MAIL ADRESE!!

  • Status natječaja: Otvoren
  • Rok za podnošenje: do utroška sredstava

Cookie

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA
Saznajte više
Image