Prilagodba pristupačnosti

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

11. kolovoza 2022.

U Stankovcima obilježena 29. obljetnica utemeljenja općine

U Stankovcima je uoči blagdana Velike Gospe, nebeske zaštitnice tog mjesta, svečano obilježen Dan općine i 29. obljetnica njezina utemeljenja.

Općinski načelnik Željko Perica izvijestio je o razvojnim projektima koji se provode na području općine naglasivši kvalitetnu suradnju sa Zadarskom županijom i Vladom RH. Kao ključne projekte, uz ostalo, istaknuo je izgradnju dječjeg vrtića i školske sportske dvorane koji su u fazi ishođenja građevinske dozvole. Raspisan je i natječaj za 30-godišnju koncesiju terena za solarne elektrane, a pokrenuta je i izrada novog prostornog plana.  

Zamjenik župana Šime Vicković poručio je kako Općina Stankovci u Zadarskoj županiji ima kvalitetnog partnera.

"Uz redovne potpore za ruralni razvoj, zdravstvenu i socijalnu skrb, Županija je pomagala i u drugim aktivnostima vaše općine. Bilo izravnom financijskom pomoći ili putem naših ustanova i razvojnih agencija. U tom smislu i dalje moramo surađivati, promišljati o novim projektima, biti aktivni i činiti sve što je u našoj moći da bismo taj cilj ostvarili", istaknuo je Vicković.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljena su godišnja priznanja i to Vatrogasnoj zajednici Zadarske županije i Peteru Logaru za doprinos u razvoju vatrogastva i unaprjeđenju rada DVD-a Stankovci, Žarko Sarađenu za doprinos u području kulture, Nogometnom klubu Croatia Stankovci i Valentini Dubravici za sportske rezultate, Nikoli Troskotu za izuzetan rezultat u akademskoj godini. Priznanje za cjeloživotni rad na promicanju glazbene kulture i očuvanju kulturne baštine posthumno je dobio Slavko Pelaić, a Grb Općine Stankovci za humanitarni rad tijekom Domovinskog rata Ante Vunić.

Pročitano 17 puta

Cookie

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA
Saznajte više
Image