Prilagodba pristupačnosti

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

02. svibnja 2022.

Svečano obilježen Dan Općine Bibinje

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Bibinje. Uz uvodne govore predsjednice Općinskog vijeća Marijane Kandić i načelnika Šime Sekule, uzvanicima su se obratili i župan Zadarske županije Božidar Longin, izaslanik predsjednika Vlade RH, državni tajnik Šime Erlić i izaslanica predsjednika Hrvatskog Sabora, saborska zastupnica Grozdana Perić.

U svom obraćanju, župan Božidar Longin je poručio kako ga veseli da u ovom izazovnom vremenu možemo biti više nego zadovoljni aktivnostima i događanjima na području ove općine te da su Bibinje mjesto u kojem je vrlo živo i dinamično.

„Ovdašnja škola, koja s ponosom nosi ime velikog Stjepana Radića, puna je djece. Županija je kao osnivač, zajedno s državom, u rad ovdašnje škole u dvogodišnjem razdoblju uložila više od 16 milijuna kuna. Naknadu za novorođenčad isplatili smo prošle godine za čak 58 beba. Iz Bibinja se ne iseljava. Sve ovo govori o činjenici da se lokalna vlast na čelu s mladim i vrijednim načelnikom Sekulom trudi svojim žiteljima stvoriti dobre životne uvjete“, istaknuo je župan dodavši da je turizam i u Bibinjama, kao i na području cijele Zadarske županije temeljna gospodarska grana. O velikom interesu turista za Bibinje govore i odlične brojke ostvarene u prošloj sezoni koje su, pandemiji usprkos, bile na razini najuspješnijih godina.

„Za podizanje kvalitete ukupnog turističkog proizvoda, a istodobno i doprinos podizanju kvalitete života građana, važno je ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Projekt Aglomeracija Bibinje – Sukošan svakako je značajan dio te priče. Istodobno me raduje kvalitetan razvoj poslovne zone u Lonićima, jer su upravo one značajan kotačić u gospodarskom razvoju županije“, kazao je župan naglasivši da Zadarska županija i dalje bilježi rekordne brojke zaposlenosti.

Najzaslužnijima su tradicionalno dodijeljena općinska priznanja. Utemeljitelj susreta klapa Raspivano Bibinje Šime Šimunić dobio je nagradu za životno djelo za dugogodišnje svestrano zalaganje i doprinos u razvoju kulturnog života Općine Bibinje. Grb Općine pripao je Herbertu Guttenbrunneru u znak zahvalnosti za plemenitost prema žiteljima Bibinja u vrijeme Domovinskog rata, a općinsku zahvalnicu je zaslužio Walter Perkounig i to za medijsku promidžbu humanitarne akcije Bibinje 1992.

Pročitano 49 puta

Cookie

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA
Saznajte više
Image