Prilagodba pristupačnosti

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

14. kolovoza 2021.

Obilježen Dan Općine Sveti Filip i Jakov

U povodu Dana općine Sv. Filip i Jakov i blagdana Sv. Roka, u novoobnovljenoj kino dvorani danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sv. Filip i Jakov.

“Dragi prijatelji, gosti, uzvanici, osobita mi je čast i zadovoljstvo što vas mogu u svoje ime i u ime svih žitelja Općine Sv. Filip i Jakov od srca pozdraviti povodom dana Općine koji počinju današnjom svečanom sjednicom i traju do 16. kolovoza – blagdana Sv. Roka našeg nebeskog zaštitnika. Veliko hvala i svima Vama koji ste tijekom proteklih godina podržali i pomogli razvitak općine. Zahvaljujem Zadarskoj županiji i svima koji su prepoznali potrebe i financijski pomogli razvojne projekte naše općine.”, pozdravio je nazočne načelnik Zoran Pelicarić, koji je u emotivnom govoru naglasio da je od iznimne važnosti i u središtu razvoja ove općine uvijek čovjek. To upravo dokazuju ovogodišnji laureati među kojima su većina mladi učenici, studenti, sportaši s područja Općine Sveti Filip i Jakov. 

U ime Zadarske županije obratio se zamjenik  župana i načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković i pohvalio aktivnost na razvojnim projektima Općine Sv. Filip i Jakov te napredak koji je vidljiv svima koji posjećuju ovaj kraj. Zaželio je svim djelatnicima općine i načelniku te ovogodišnjim laureatima daljnji uspjeh u radu i čestitao im blagdan svetog Roka zaštitnika njihove općine. Naglasio je važnost pridržavanja epidemioloških mjera kako bismo mogli imati dužu turističku sezonu, sačuvati zdravlje i pobijediti pandemiju još u velikoj mjeri nepoznate bolesti COVID-19.

Općinsko vijeće Općine Sveti Filip i Jakov na svečanoj sjednici dodijelilo je sljedeća priznanja:

1. UČENIČKA ZADRUGA ĐARDIN – za izniman uspjeh i priznanje kao najbolja učenička zadruga Zadarske županije koja promiče i razvija ekološku svijest učenika, financijsku pismenost, poduzetništvo, motoričke vještine, praktična znanja, važnost zdrave prehrane i radne navike

2. VOLONTERI – BICIKLISTI– za nesebičan doprinos razvoju cikloturizma na području Općine Sveti Filip i Jakov kroz stvaranje novih biciklističkih staza

3. NOGOMETNI KLUB „NOVA ZORA“ – za osvojeno prvo mjesto u 3. Međužupanijskoj nogometnoj ligi za mlađe uzraste (TIĆI)

4. ATLETSKI ŠPORTSKI KLUB „ROGOVO“ – za iznimne rezultate postignute na natjecanjima u atletskim disciplinama

5. VATERPOLO KLUB “GUSAR“- za iznimna postignuća na području športa te  za osvajanje Treće hrvatske lige u 2020. godini

6. LUKA MILAT – za iznimne rezultate postignute tijekom akademske godine 2019/2020

7. LUCIJA BANIĆ – za iznimne rezultate postignute tijekom akademske godine 2019/2020

8. TEA BATUR – za iznimne rezultate postignute tijekom akademske godine 2019/2020

9. MAGLDALENA EŠKINJA – LANTANA – za iznimne rezultate postignute tijekom akademske godine 2019/2020

10. ANĐELO DUŠKOVIĆ – za iznimne rezultate postignute tijekom akademske godine 2019/2020

12. DANIJELA PEDISIĆ – za iznimne rezultate postignute tijekom akademske godine 2019/2020

13. BARTOL BRZIĆ – za iznimne rezultate postignute tijekom akademske godine 2019/2020

14. TIN ŽUPANOVIĆ- za iznimne rezultate postignute tijekom akademske godine 2019/2020

15. ANĐELA VODOPIJA – za iznimne rezultate postignute tijekom akademske godine 2019/2020

Nakon dodjele Općinskih priznanja na svečanoj sjednici vijeća Općine Sv. Filip i Jakov pristupilo se dodijeli posebne nagrade ujedno i jedne od najvećih nagrada u vatrogastvu  „Plaketa i povelja s likom Mirka Kolarića” – dugogodišnjem zapovjedniku DVD-a Sv. Filip i Jakov Jošku Majici za životno djelo i izuzetna postignuća u operativnom i strukovnom radu u vatrogastvu i zaštiti od požara.

U predvorju kino dvorane, posjetitelji su mogli razgledati izložbu radova mladog umjetnika i profesora Dina Colića iz Svetog Petra dok je sjednicu svojim glazbenim izvedbama uljepšao duo “Just two of us”. 

Pročitano 25 puta

Cookie

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA
Saznajte više
Image