Prilagodba pristupačnosti

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

11. srpnja 2023.

Novi dječji vrtić s jaslicama prioritet za Tkon

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan općine Tkon i blagdan nebeskog zaštitnika Sv. Benedikta.

Obilježavanju Dana općine, uz brojne uzvanike, nazočili su župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Vicković. Župan Longin u svojem je obraćanju podsjetio da sveti Benedikt kao zaštitnik povezuje Općinu Tkon i Europu te podsjetio na brojne benefite našeg članstva u Europskoj uniji, prvenstveno kroz projekte financirane iz EU fondova.

„Upravo je i ovaj Interpretacijski centar pomorske baštine ovdje u Škraping centru jedan od dobrih primjera kvalitetnog korištenja europskih sredstava, baš kao i nova trajektna luka Tkon, koja je prvi od ukupno 28 projekata unaprjeđenja lučke infrastrukture u Hrvatskoj financiranih bespovratnim sredstvima Europske unije. I u sljedećem programskom razdoblju EU-a, u kojem je Hrvatskoj na raspolaganju gotovo 25 milijardi eura, Zadarska županija bit će spremna. Naše razvojne agencije su vam na na raspolaganju te sam uvjeren da ćemo, u sinergiji s našim gradovima i općinama te kroz nastavak vrlo kvalitetne suradnje s Vladom RH, uspješno povući sredstva koja su nam na raspolaganju“, poručio je župan.

Općinski načelnik Anđelo Palaškov pohvalio se nizom projekata realiziranih u proteklom razdoblju, poput izgradnje Srednje đige te sanacije i uređenja plaže Mrvisko te naglasio važnost kvalitetnog korištenja europskih i nacionalnih sredstava. Kao prioritet u narednom razdoblju naveo je izgradnju novog dječjeg vrtića s jaslicama kapaciteta 52 djece koji će prijaviti za financiranje kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti.

Godišnja priznanja Općine Tkon zaslužili su Ana Dolbello, Mate Jakovljev te posthumno Marijan Pribilović - Capek.

„U odabiru ovogodišnjih dobitnika nagrada prevladalo je znanje i genijalnost koju svatko od njih nosi u sebi ili je nosio, a ostavio svima nama u nasljeđe. Svojim znanjem sudjeluju zajedno sa svima nama u rastu i napretku naše zajednice bez potrebe za velikim isticanjem. Baš zato zaslužuju da današnji dan, dan svih nas u općini bude na jedan poseban način i njihov dan, uzahvala za njihovo nesebično djelovanje među nama“, istaknuo je Palaškov.

Pročitano 26 puta

Cookie

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA
Saznajte više
Image