Prilagodba pristupačnosti

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

26. srpnja 2023.

19 projekata pripremljeno za prijavu na natječaje

Na 27. sastanku Središnje jedinice za koordinaciju upravljanja razvojem Zadarske županije, kojeg je vodio zamjenik župana Šime Vicković. obrađeno je i prihvaćeno ukupno 19 projektnih prijedloga iz različitih područja. Predstavljeni projekti doprinose ostvarivanju ciljeva zacrtanih u Planu razvoja Zadarske županije 2021.-2027. godine i ostalim strateškim razvojnim dokumentima.

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru prijaviti će 3 projekta: Nabava uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane) za potrebe Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru, ORTHO.EXCELL - Prekogranični centri izvrsnosti u ortopediji), Projekt R.I.S.E. - Reshaping Intervention Services for Empowered Children and Communities. Kroz ove projekte cilj je nabaviti medicinsku opremu, dijagnostičke uređaje, educirati liječnike i medicinsko osoblje, razmijeniti znanja…a sve u cilju povećanja kvalitete života žitelja naše županije. Projekti će biti prijavljeni na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i INTERREG IPA Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Na program INTERREG IPA Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora svoje projekte će prijaviti i Psihijatrijska bolnica Ugljan, Opća bolnica Zadar i Zavod za javno zdravstvo Zadar. Poziv na dostavu projektnih prijedloga otvoren je do 28. srpnja 2023. godine.

Psihijatrijska bolnica Ugljan je nositelj projekta DementiaAlert - Enhancing Cross-Border Cooperation in Early Dementia Detection koji za cilj ima izgradnju prijateljskog okružja prema oboljelima od demencije u programskom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Opća bolnica Zadar je nositelj projekta DR. LIGHT - Diabetic Retinopathy: Lifelong support with Individual care and Guided treatmant trough Holistic and Technological advancement. Projektom se želi nabaviti medicinska oprema za Odjel za oftalmologiju i optometriju Opće bolnice Zadar za prevenciju i liječenje retinopatije. Regionalni koordinator Agencija za razvoj zadarske županije ZADAR NOVA je partner na projektu.

Zavod za javno zdravstvo Zadar prijaviti će projekte E-mental, čiji je cilj podrška mentalnom zdravlju i otpornost djece i mladih, i projekt Before time koji za cilj ima osigurati veću dostupnost preventivnih i zdravstvenih usluga u području prevencije i liječenja raka vrata maternice u prekograničnoj regiji na troškovno učinkovit način.

Na ovom sastanku Središnje jedinice, osim bolnica svoje projekte su predstavili i Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA, Centar za kreativne industrije INOVAcija i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije Natura Jadera. Program prijave i za ove projekte je INTERREG IPA Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Projekti su vezani uz razvoj poljoprivrede i ribarstva, razvoj i implementaciju digitalnih rješenja i alata za održivi i inovativni prekogranični regionalni razvoj, inovativna rješenja na području klimatskih promjena, prezentaciju kulturne baštine i turizma, poticanje poslovnih prilika zelenih inovacija u ženskom poduzetništvu te jačanje poslovne suradnje i prijenosa tehnologije, ulaganje u zaštitu okoliša i učinkovito upravljanje, aktivnosti vezane za energetski razvoj i obnovu otoka, razvoj komunalnih planova gospodarenja krutim otpadom, nabavu komunalne opreme, očuvanje biološke raznolikosti i razvoj održivog turizma u zaštićenim djelovima prirode u Zadarskoj županiji, nabavu pametne tehnologije za praćenje kvalitete zraka na području Zadarske županije.

Pročitano 31 puta

Cookie

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA
Saznajte više
Image