Prilagodba pristupačnosti

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

20. prosinca 2023.

Održan sastanak Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina

Sastanak Vlade RH sa županima i predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj te Hrvatske zajednice općina održan je  u Virovitici.

Na sastanku je bilo riječi o  o Zakonu o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske,  financijskoj potpori jedinicama područne (regionalne) samouprave
za podizanje kvalitete obrazovanja kao i o industrijskoj tranziciji Hrvatske u kontekstu jačanja regionalnog gospodarstva.
 
Na sastanku je premijer Andrej Plenković kazao je kako se  inflacija smanjuje, a udio javnog duga BDP-a iznosi 60,7 posto te dodao kako postoji visok stupanj povjerenja u državne financije i to na temelju ulaganja građana u državne obveznice i mogućnost da građani, po prvi puta,  ulažu i u  trezorske zapise.
 
Premijer je kazao i kako je topa zaposlenosti porasla sa 63 posto na 71 posto, a mirovine su povećane za 192 eura, dok su ovogodišnji pokazatelji u turizmu, odnosno, prihod od stranih turista koji je prešao 400 milijuna eura,  izjednačeni s onima iz rekordne 2019. godine.

Govoreći o potrebama Zadarske županije u izgradnji osnovnih škola i sportskih dvorana, župan Božidar Longin izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s resornim ministarstvom i Vladom RH.

“Do sada smo dobili suglasnosti za nadogradnju dviju naših škola, osnovne škole u Sukošanu i osnovne škole u Biogradu na Moru te smo sada u postupku prijave na NPOO”, istaknuo je župan dodavši da očekujemo i ostale suglasnosti za preostale prijavljene školske objekte koji se planiraju prijaviti za financiranje kroz Nacionalni fond oporavka i otpornosti.

Komentirajući novi Zakon o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu RH župan Longin je najavio da će Zadarska županija u narednom razdoblju pripremiti sve preduvjete kako bi što spremnije dočekala primjenu novog zakona i povećanje obima posla, jer će dio ovlasti upravljanja državnim nekretninama preuzeti županije.

Pročitano 20 puta

Cookie

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA
Saznajte više
Image