Prilagodba pristupačnosti

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

22. veljače 2024.

Prijave za Savjet mladih Zadarske županije zaprimaju se do 26. veljače

Još je nekoliko dana ostalo za zaprimanje prijedloga kandidatura za članove Savjeta mladih Zadarske županije. Krajnji rok za dostavljanje prijava je ponedjeljak, 26. veljače 2024. godine.

Podsjetimo, Savjet mladih Zadarske županije je osnovan kao savjetodavno tijelo Zadarske županije koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih na područnoj (regionalnoj) razini.

U Savjet mladih mogu biti birane osobe s prebivalištem ili boravištem na području Zadarske županije, u dobi od navršenih 15 do navršenih 30 godina života. Kandidate za članove i njihove zamjenike predlažu udruge ili neformalne skupine mladih s najmanje 25 potpisa. Savjet mladih Zadarske županije broji sedam članova, a članove i zamjenike članova Savjeta mladih bira Skupština Zadarske županije na vrijeme sukladno Zakonu o savjetu mladih.

Nakon zaprimanja kandidatura, Odbor za izbor i imenovanja u roku od 15 dana od isteka roka za podnošenje prijava utvrđuje popis važećih kandidatura koji dostavlja Županijskoj skupštini. Na prvoj idućoj sjednici Skupština glasovanjem bira predstavnike te donosi Rješenje o izboru i imenovanju članova Savjeta mladih.

Detalje javnog poziva možete pronaći na poveznici

Pročitano 27 puta

Cookie

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA
Saznajte više
Image