Prilagodba pristupačnosti

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

15. lipnja 2024.

Svečano obilježen Dan općine Pašman

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u športskoj dvorani OŠ Vladimira Nazora u Neviđanima obilježen je Dan općine Pašman i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Ante.

Uz obraćanja predsjednika Općinskog vijeća Šime Jureška i načelnika Krešimira Ćosića koji su se osvrnuli na aktualne razvojne projekte na području općine, nazočne su pozdravili i ravnatelj uprave za otoke u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Dominik Paparić te zamjenik župana Šime Vicković.

„Užitak je doći u općinu u kojoj se danas vrlo aktivno radi, općinu svake godine privlači sve veći broj turista nudeći im cjelovit odmor; od kupanja i sunčanja, preko raznih kulturno-zabavnih programa do vrhunske gastronomije. Ipak, oslanjati se samo na prirodne ljepote i ugodnu klimu nije dovoljno. Potrebno je i dalje ulagati u poboljšanje ponude, osobito u podizanje kvalitete smještaja, ali i razne sadržaje koji se gostima mogu ponuditi. Prvi i najvažniji korak, naravno, kvalitetna je komunalna infrastruktura. Lokalna samouprava svjesna je važnosti ulaganja u infrastrukturu, a Županija je uvijek na pomoći za sve dobre projekte“, poručio je zamjenik Vicković istaknuvši da se trenutno u Zadarskoj županiji provode projekti vrijedni više od 600 milijuna eura. Od niza projekata vodno-komunalne infrastrukture, dječjih  vrtića, škola, luka, prometnica… Grade se i hospicij u Babindubu, Poljoprivredno-edukacijski centar u Zemuniku, sklonište za napuštene životinje, a modernizira se i proširuje Zračna luka Zadar.

„Naravno, za ostvarenje svih tih projekata morate imati snažnog partnera, a mi ga imamo u Vladi RH koja je uvijek podrška u našim projektima. Hrvatska je danas utjecajna članica EU-a koja se razvija brže od europskog prosjeka, uz ostalo i zbog uspješnog korištenja sredstava iz EU fondova. U ovom programskom razdoblju prvi ćemo puta imati i posebnu alokaciju za otoke, a od 150 milijuna eura koliko je osigurano, 25,6 milijuna namijenjeno je otocima Zadarske županije“, kazao je Vicković dodavši da se među 7 najviše ocijenjenih projekata predviđenih za financiranje nalazi i Projekt OTPORAN ARHIPELAG, nositelja Općine Pašman.

Općinska priznanja zaslužili su: ŠRD Račina - Ždrelac za promicanje športskog ribolova i doprinosa zajednici; Šime Kuštera iz Kraja za osobit doprinos i pomoć zajednici kroz rad u Općini Pašman, KUD Bokolje - Dobropoljana za očuvanje tradicijskog običaja i očuvanje kulturne baštine Općine Pašman te Eko grupa OŠ Vladimir Nazor - Neviđane za doprinos u području ekologije, očuvanju okoliša i obrazovanju mladih.

Pročitano 24 puta

Cookie

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA
Saznajte više
Image