Prilagodba pristupačnosti

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

19. rujna 2024.

Sukošancima za Dan općine darovana nekretnina za izgradnju reciklažnog dvorišta

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Sukošan i 33. obljetnica obrane tog kraja u Domovinskome ratu.

Brojne uzvanike i mještane pozdravili su predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Dražić, načelnik Općina Sukošan Ante Martinac, državni tajnik Josip Bilaver i župan Božidar Longin koji je tom prigodom uručio ugovor o darivanju državne nekretnine površine 2365 kvadratna metra za potrebe novog općinskog reciklažnog dvorišta.

Župan je naglasio da je država prepuštanjem županijama dijela nadležnosti rada s državnim nekretninama omogućila bržu i kvalitetniju obradu zahtjeva jedinica lokalne samouprave i ostalih zainteresiranih subjekata, što pokazuje i današnji ugovor za Općinu Sukošan. Istaknuo je zadovoljstvo odličnom suradnjom s općinom na brojnim projektima.

„Ono što je posebno važno istaknuti da je pred nama veliki  investicijski ciklus u školske objekte! Imamo desetak prijavljenih projekata koji će se financirati iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a najbrže će krenuti radovi na osnovnoj školi u Sukošanu! Za to već imamo izvedbeni projekt, građevinsku dozvolu i suglasnost Ministarstva za investiciju. Sljedeći korak je prijava projekta u Ministarstvo, a nakon njihove odluke o financiranju moći ćemo raspisati javni natječaj za dogradnju škole“, najavio je župan Longin.

Na svečanoj sjednici uručena su i godišnja priznanja laureatima. Zahvalnice Općine Sukošan dobili su Valentino Peljušić za očuvanje izvornih pasmina životinja i promociju mjesta Debeljak, predsjednik DDK Sukošan Šime Dijan za volonterski rad s darivateljima krvi te Marija Viduka, medicinska sestra s 40 godina staža u lokalnoj ambulanti zbog svog nesebičnog rada s pacijentima.

Pročitano 7 puta

Cookie

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA
Saznajte više
Image