Prilagodba pristupačnosti

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

13. listopada 2024.

U Zadru predstavljeni dosadašnji rezultati korištenja EU fondova u gradu Zadru i Zadarskoj županiji

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Gradom Zadrom, Zadarskom županijom,  Razvojnom agencijom Zadarske županije – ZADRA NOVA i brojnim partnerima organiziralo je  informativno-edukativno događanje pod nazivom „100% EU fondovi“ .

Dio je ovo šire kampanje pod nazivom „EU in my region“ kroz koju sve zemlje članice promoviraju rezultate i mogućnosti članstva u Europskoj uniji.

Kroz prigodan program za sve uzraste predstavljeni su dosadašnji rezultati korištenja EU fondova u gradu Zadru i Zadarskoj županiji te dio uspješnih korisnika ovih sredstava.

Uz ministra regionalnog razvoja i EU fondova događaju su nazočili župan Božidar Longin, zamjenik župana Šime Vicković i pročelnik Daniel Segarić.

„U Zadarskoj županiji smo svjesni činjenice da velikih, osobito infrastrukturnih, projekata ne bi bilo bez EU sredstava, stoga smo na vrijeme radili na ulaganju u kapacitete svojih djelatnika, kao i u strateške dokumente kako bismo bili što učinkovitiju u pripremi, kao i u provedbi projekata financiranih iz EU fondova. I rezultati nisu izostali.

Slobodno možemo reći da projekti financirani EU sredstvima kontinuirano doprinose gospodarskom rastu Zadarske županije i unaprjeđenju kvalitete života svih naših stanovnika. Bespovratna EU sredstva uočljiva su u svim aspektima života i rada, od socijalnih usluga, preko ulaganja u zdravstvo, školstvo i komunalnu infrastrukturu do uspješnih projekata u gospodarstvu i poljoprivredi.“- rekao je župan Božidar Longin.

Zamjenik župana Šime Vicković dodao je da su Zadarska županija i naši gradovi i općine, dokazali  svoju spremnost i uspješnost u povlačenju europskih sredstava.

„Ponosimo se velikim projektima koje smo u proteklom razdoblju proveli ili se još provode u vrijednosti većoj od 600 milijuna eura: od dječjih vrtića, niza projekata vodno-komunalne infrastrukture, navodnjavanja poljoprivrednih površina, do onih lučkih, od kojih izdvajamo Zadarsku rivu, luku Sali i Ribarske luke Gaženica i Kali pa sve do zgrade Dnevnih bolnica i nove Medicinske škole u Zadru“.-rekao je zamjenik župana Šime Vicković i dodao da je  europskim sredstvima obnovljeno niz kulturnih objekata na čelu s Providurovom i Kneževom palačom, da je izgrađeno  više poduzetničkih centara te da je  jedan od financijski najvrjednijih projekata  Centar za gospodarenje otpadom u Biljanima.

„Upravo je CGO pokazatelj uspješnosti naše županije, jer ga mnogi nisu uspjeli izgraditi pa eto ni Grad Zagreb gdje imaju velike probleme s otpadom.“, istaknuo je zamjenik župana Šime Vicković.

Pročitano 63 puta

Cookie

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA
Saznajte više
Image