Prilagodba pristupačnosti

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

13. listopada 2024.

U Benkovcu svečano obilježene obljetnice vojnih postrojbi

U Benkovcu je svečano obilježena 33. obljetnica osnivanja 134. brigade Hrvatske vojske i 30. obljetnica osnivanja 134. domobranske pukovnije.

Riječ je o postrojbama koje su u Domovinskom ratu branila naselja biogradskoga i stankovačkoga kraja te sudjelovala u oslobađanju Ravnih kotara i Bukovice.

Cilj događanja je očuvanje uspomene na poginule i nestale branitelje s područja biogradskog i benkovačkog kraja, kao i odavanje počasti svim sudionicima Domovinskog rata koji sa svojim doprinosom omogućili obranu i sigurnost ovog dijela Hrvatske.

Na svečanoj akademiji uz ratne zapovjednike Rodoljuba Barića i Josipa Čerinu govorili su gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić, državni tajnik u ministarstvu branitelja Darko Nekić i župan Božidar Longin.

„Domovinski rat naučio nas je zajedništvu jer upravo je ono bilo temeljem naše obrane. Danas u miru, zajedništvo i suradnja bi ponovo trebali biti temeljem svih naših aktivnosti jer jedino tako možemo uspjeti sačuvati ono što smo u ratu stvorili, ali i raditi dalje na održivom razvoju i boljem i sretnijem životu naših građana.

Budimo odgovorni članovi društva i poštenim i vrijednim radom nastavimo voljeti Domovinu te učiti svoju djecu i unuke da i oni čine isto“- istaknuo je župan Longin.

Pročitano 54 puta

Cookie

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA
Saznajte više
Image