Prilagodba pristupačnosti

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

13. listopada 2024.

Najuzornija hrvatska seoska žena 2024.

Aleksandra Berić iz Brodsko-posavske županije Najuzornija je hrvatska seoska žena, prva pratilja je Dijana Matuzalem iz Virovitičko-podravske županije, a druga Ivana Golenko iz Međimurske županije.

Odlučio je tako žiri večeras u Benkovcu na 24. Izboru Najuzornije hrvatske seoske žene čiju je titulu prošle godine osvojila Marina Šunić iz Rodaljica.

Za titulu Najuzornije hrvatske seoske žene natjecalo se 16 žena iz cijele Hrvatske koje obrađuju zemlju, bave se poljoprivredom, stočarstvom, proizvode sireve, zimnice, likere, džemove i mnoge druge proizvode.

Zadarsku županiju predstavljala je Milena Sovilj Plečaš iz Bruvna,  udovica i samohrana majka četvero djece.

Nositeljica je OPG-a koji se bavi poljoprivredom i stočarstvom. Obrađuje 130 hektara zemlje sama. Brine za 150 krava, junadi i teladi, 20 konja, a posjeduje i koze, svinje i razne peradi.

Organizator je Udruga “Hrvatske seoske žene”, a izbor je održan pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, Sunčane Glavak, zastupnice u Europskom parlamentu, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zaštite okoliša i zelene tranzicije, Zadarske županije, te Grada Benkovca.

Izboru je nazočila zastupnice u EU parlamentu Sunčana Glavak, izaslanica Sabora RH Marijana Petir, izaslanik Vlade RH državni tajnik Zdravko Tušek, gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić, pročelnik UO za poljoprivredu Daniel Segarić te brojni drugi gosti.

Pročitano 126 puta

Cookie

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA
Saznajte više
Image