Prilagodba pristupačnosti

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

16. listopada 2024.

Zadarska županija dodijelila 55 tisuća eura potpore mikro poduzetnicima

Nakon provedenog javnog poziva, ukupno je 29 mikro poduzetnika s područja Zadarske županije ostvarilo pravo na županijsku potporu. Korisnici potpora mogli su biti mikro subjekti malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva (poduzetnici s manje od 10 zaposlenih) koji imaju sjedište i posluju na području Zadarske županije te obavljaju djelatnost tijekom cijele godine.

Bespovratne potpore dodjeljuju se za nabavu opreme za proizvodne i uslužne djelatnosti za poduzetnike u sektoru malog gospodarstva. Potpora za sufinanciranje nabave dugotrajne materijalne imovine iznosi 50% prihvatljivih troškova, a najviše 3.000 eura po poduzetniku.

Iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu odobrena su sredstva za potpore za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima u ukupnom iznosu od 55.494,46 eura.

„Ciljevi dodjela potpora su smanjenje početnih financijskih izdataka poduzetnika prilikom pokretanja poslovanja, povećanje broja gospodarskih subjekata te podizanje razine konkurentnosti u sektoru malog gospodarstva. Poticajima kojima godinama pomažemo mikro poduzetnike nastojimo osnažiti sektor malih proizvodnih djelatnosti i sektor uslužnih djelatnosti te im pomoći u širenju i podizanju kvalitete poslovanja“, kazao je pročelnik za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš.

Temeljem članka 6. Javnog poziva za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije za 2024. godinu, Upravni odjel za gospodarstvo i turizam objavio je Odluku o dodjeli potpora s popisom korisnika i iznosima odobrenih novčanih sredstava. Popis korisnika kojima je odobrena potpora može se pronaći na ovoj poveznici

Pročitano 97 puta

Cookie

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA
Saznajte više
Image