Prilagodba pristupačnosti

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Savjetovanje s javnošću

Pogledajte otvorena i završena savjetovanja s javnošću

Pravni okvir

Europski propisi i Zakon o pravu na pristup informacijama

Kontakt

Kontakt službenika za zaštitu osobnih podataka:
zastitaosobnihpodataka@zadarska-zupanija.hr
Poštanska adresa:
Zadarska županija
Božidara Petranovića 8.
23 000 Zadar

02. listopada 2023.

Poziv na sudjelovanje u savjetovanju s javnošću o nacrtu prijedloga pravilnika o izmjeni i dopuni pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave

POZIV

na sudjelovanje u savjetovanju s javnošću o

NACRTU PRIJEDLOGA PRAVILNIKA O IZMJENI I DOPUNI

PRAVILNIKA O PROVEDBI POSTUPAKA JEDNOSTAVNE NABAVE

 

Sukladno članku 6. stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, broj: 120/16, 114/22), (u daljnjem tekstu: ZJN 2016), Zadarska županija je javni naručitelj te je prilikom nabave roba, usluga, radova te provedbe projektnih natječaja obvezna primjenjivati odredbe ZJN 2016 na način koji omogućava učinkovitu javnu nabavu te ekonomično i svrhovito trošenje javnih sredstava.

Člankom 12. stavak 1. točka 1. ZJN 2016 je propisano da se odredbe ZJN 2016 ne primjenjuju na nabavu robe i usluga te provedbu projektnih natječaja procijenjene vrijednosti manje od 26.540,00 eura te nabavu radova procijenjene vrijednosti manje od 66.360,00 eura.

Odredbom članka 15. ZJN 2016 određeno je da pravila, uvjete i postupke jednostavne nabave utvrđuje javni naručitelj općim aktom, uzimajući u obzir načela javne nabave te mogućnost primjene elektroničkih sredstava komunikacije.

U Zadarskoj županiji na snazi je Pravilnik o provedbi postupaka jednostavne nabave (Službeni glasnik Zadarske županije, broj: 3/23) kojim su utvrđena pravila, uvjeti i postupci jednostavne nabave, a za koje sukladno članku 12. stavak 1. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, broj: 120/16, 114/22) (u daljnjem tekstu: ZJN 2016) ne postoji obveza provedbe postupaka javne nabave.

Budući da se tijekom primjene važećeg Pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave iskazala potreba za određenim izmjenama kojima će se utvrditi dodatna pravila i uvjeti prilikom provedbe postupaka jednostavne nabave, pristupilo se izradi nacrta prijedloga Pravilnika o izmjeni i dopuni pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave.

Člankom 11. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine, broj: 25/13, 85/15, 69/22) tijela državne uprave, druga državna tijela, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravne osobe s javnim ovlastima dužni su provoditi savjetovanje s javnošću pri donošenju zakona i podzakonskih propisa, a pri donošenju općih akata odnosno drugih strateških ili planskih dokumenta kad se njima utječe na interese građana i pravnih osoba.

Kako je Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave opći akt koji pruža mogućnost sudjelovanja različitih potencijalnih gospodarskih subjekata u postupku jednostavne nabave Zadarska županija provest će postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću sukladno Kodeksu savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata (Narodne novine, broj 140/09), stavljanjem Nacrta prijedloga Pravilnika na službenu web stranicu Zadarske županije s mogućnošću sudionika da elektroničkom poštom ili u pisanom obliku dostave svoje komentare, primjedbe i prijedloge prema na stranicama raspoloživom obrascu.

Ciljevi koji se žele postići savjetovanjem s javnošću su upoznavanje građana i zainteresirane javnosti o sadržaju Nacrta prijedloga Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave i načinu na koji je ova problematika uređena.

Prema odredbama članka 35. točka 2. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi

(Narodne novine, broj: 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11, 144/12, 123/17, 98/19, 144/20) propisano je da Predstavničko tijelo donosi odluke i druge opće akte kojima uređuje pitanja iz samoupravnog djelokruga jedinice lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave.

Nakon provedenog savjetovanja s javnošću i prihvaćanja odnosno neprihvaćanja prijedloga predstavnika zainteresirane javnosti Nacrt prijedloga Pravilnika bit će upućen na donošenje Županijskoj skupštini Zadarske županije.

Postupak savjetovanja provest će se u razdoblju od 2. listopada 2023. godine do 2. studenoga 2023. godine.

Organizator i nositelj postupka savjetovanja je Upravni odjel za javnu nabavu i upravljanje imovinom Zadarske županije.

 

Pozivamo vas na sudjelovanje u postupku Savjetovanja, za koju potrebu Vam je na raspolaganju:

-          utvrđeni Nacrt prijedloga Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave s pripadajućim prilozima i

-          Obrazac za dostavu prijedloga.

Više informacija

  • Status: Završeno savjetovanje
  • Početak savjetovanja: 2. listopada 2023. godine
  • Završetak savjetovanja: 2. studenoga 2023. godine

Cookie

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA
Saznajte više
Image