Prilagodba pristupačnosti

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

25. studenog 2023.

Održavanje obveznih edukacija za poljoprivrednike u sklopu poljoprivrednog sajma Croagro 2023

U terminu od 30.11. do 03.12.2023. na Zagrebačkom velesajmu održat će se CROAGRO, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije. CroAGRO je poljoprivredni sajam u Hrvatskoj koji se održava u zatvorenim, grijanim i uređenim prostorima po uzoru na najbolje europske sajmove poljoprivrede. Radno vrijeme Sajma je četvrtak - subota od 10 do 19 sati te nedjelja od 10 do 18 sati. Na Sajmu će se prezentirati visokotehnološki proizvodi i usluge svih relevantnih subjekata u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije uz B2B susrete i razmjenu iskustava i znanja. Osim izlagačkog dijela Sajam ima i prateći program – skupove, konferencije i radionice.

U sklopu Sajma održat će se i edukacije za poljoprivrednike korisnike potpora za IAKS mjere ruralnog razvoja i mlade poljoprivrednike koji su u obvezi odslušati navedene edukacije kako bi ostvarili pravo na isplatu potpore u skladu s odredbama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu („Narodne novine“, br. 25/23, 51/23, 56/23 i 65/23). 

Stjecanje stručnog znanja o održivim praksama, agro-okolišna pitanja i inovacije vrlo su važna za promicanje gospodarskog rasta i razvoja ruralnih područja u Hrvatskoj, a posebice za poljoprivredne proizvođače. Sva poljoprivredna gospodarstva koja su prilikom podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2023. godini zatražila plaćanje za eko sheme, proizvodno vezana plaćanja (PVP), IAKS mjere i mlade poljoprivrednike preuzeli su obvezu pohađanja izobrazbe. Edukacije za poljoprivredne proizvođače su besplatne, a provode ih savjetnici korisnici Intervencije 78.01. koji uključuju Upravu za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede („Savjetodavnu službu“), Hrvatsku agenciju za poljoprivredu i hranu te privatne savjetnike. 

Edukacije će se održati prema sljedećem rasporedu:  

Datum 

Vrijeme 

Tema 

Predavači 

Dvorana   

30.11.2023., ČETVRTAK 

12 - 18h 

IAKS mjere 

dr.sc. Dario Ivić i dr.sc. Drago Solić, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu

Tel:  099 161 6170

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

KONGRESNA DVORANA

02.12.2023., SUBOTA 

10 - 16h 

Izobrazba mladih poljoprivrednika 

dr.sc. Marin Kukoč, dipl.ing.agr.,

Ovlašteni agronom, privatni savjetnik

Tel: 091 2280 655

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

KONGRESNA DVORANA

03.12.2023., NEDJELJA 

11 - 17h 

IAKS mjere

Amalija Misir-Čujko, dipl.ing.agr., 

privatni savjetnik

Tel: 095 516 7751

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  

KONGRESNA DVORANA

Pozivamo poljoprivrednike da se prijave na edukacije putem mrežne stranice Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede: www.savjetodavna.hr/tecajevi ili klikom na naziv teme u tablici koji direktno vodi na stranicu pojedine edukacije. Izobrazbu prema Pravilnikom propisanoj tematici, ovisno o uvjetima intervencija Strateškog plana ZPP Republike Hrvatske za razdoblje 2023. – 2027., može završiti nositelj ili član obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, odnosno odgovorna osoba ili osoba ovlaštena od strane odgovorne osobe u slučaju ostalih organizacijskih oblika poljoprivrednog gospodarstva. 

Polaznici edukacije imaju besplatan ulaz na Sajam. Nakon prijave na edukaciju, na svoju e-mail adresu, prijavljeni korisnici će zaprimiti obrazac koji je potrebno zamijeniti za ulaznicu na blagajni Sajma.  

Pročitano 31 puta

Cookie

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA
Saznajte više
Image