Prilagodba pristupačnosti

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Savjetovanje s javnošću

Pogledajte otvorena i završena savjetovanja s javnošću

Pravni okvir

Europski propisi i Zakon o pravu na pristup informacijama

Kontakt

Kontakt službenika za zaštitu osobnih podataka:
zastitaosobnihpodataka@zadarska-zupanija.hr
Poštanska adresa:
Zadarska županija
Božidara Petranovića 8.
23 000 Zadar

17. listopada 2023.

Poziv na sudjelovanje u savjetovanju s javnošću o Nacrtu prijedloga Pravilnika javnih potreba u športu Zadarske županije

P O Z I V

na sudjelovanje u savjetovanju s javnošću

o Nacrtu prijedloga Pravilnika javnih potreba u športu Zadarske županije

Člankom 28. stavkom 1. Pravilnika o radu župana („Službeni glasnik Zadarske županije“ broj: 16/22) utvrđeno je da prije utvrđivanja prijedloga općeg akta odnosno drugih strateških ili planskih dokumenata Županije kad se njima utječe na interese građana i pravnih osoba, provodi se postupak savjetovanja s javnošću sukladno zakonima koji uređuju pravo na pristup informacijama i savjetovanja s javnošću u postupku donošenja ovih akata.

Cilj je prikupiti informacije o interesima, stavovima i prijedlozima zainteresirane javnosti u vezi s provođenjem javnih potreba u športu te pravovremeno uočiti slabosti i/ili negativne učinke Pravilnika javnih potreba u športu Zadarske županije.

Nacrtom prijedloga Pravilnika javnih potreba u športu Zadarske županije uređene su zakonske obveze navedene u članku 75. Zakona o sportu („Narodne novine“ broj 141/22). Sukladno članku 75. stavak 6. Zakona o sportu („Narodne novine“ broj 141/22) obvezuju se jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave općim aktom na prijedlog športske zajednice te školskog i akademskog športskog saveza, u dijelu programa koji provode i ako su osnovani u toj jedinici lokalne i područne (regionalne) samouprave, detaljnije propisati kriterije financiranja javnih potreba u športu, mjerila za osiguranje sredstava, metodologiju i rokove za izradu i dostavu prijedloga programa javnih potreba, način izvršavanja programa javnih potreba, način i rokove izvještavanja o provedbi programa javnih potreba te metodologiju izrade financijskih planova korisnika javnih potreba u športu.

Donošenjem Pravilnika javnih potreba u športu Zadarske županije omogućava se učinkovito financiranje javnih potreba u športu, te utvrđivanje mjerila za osiguranje sredstava, metodologiju i rokove za izradu i dostavu prijedloga programa javnih potreba, način izvršavanja programa javnih potreba, način i rokove izvještavanja o provedbi programa javnih potreba te metodologiju izrade financijskih planova korisnika javnih potreba u športu.

Postupak savjetovanja provest će se sukladno Kodeksu savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata (Narodne novine broj 140/09.), stavljanjem Nacrta prijedloga Pravilnika na mrežne stranice Zadarske županije s mogućnošću zainteresiranih da elektronskom poštom ili u pisanom obliku dostave svoje komentare, primjedbe i prijedloge na raspoloživom obrascu – prilog 2.ovog Poziva.

Postupak savjetovanja provest će se u razdoblju od 18. listopada 2023. godine do 18. studenog 2023. godine. Organizator i nositelj postupka savjetovanja je Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije.

Pozivamo vas na sudjelovanje u postupku Savjetovanja, za koju potrebu Vam je na raspolaganju utvrđeni Nacrt prijedloga Pravilnika javnih potreba u športu Zadarske županije i Obrazac za sudjelovanje u savjetovanju.

-           Prilog 1. Nacrt prijedloga Pravilnika javnih potreba u športu Zadarske županije

-           Prilog 2. Obrazac za sudjelovanje u postupku savjetovanja s javnošću

Više informacija

  • Status: Savjetovanje u tijeku
  • Početak savjetovanja: 18. listopada 2023. godine
  • Završetak savjetovanja: 18. studenog 2023. godine

Cookie

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA
Saznajte više
Image