Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Osigurano 500 tisuća kuna za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije

Posted On Srijeda, 20 srpnja 2022 20:41

Zadarska županija nastavlja s poticanjem poslovne aktivnosti pa je objavila Javni poziv za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnika. Ukupno je u Proračunu za 2022. godinu za ovu namjenu osigurano pola milijuna kuna, a pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše 25 tisuća kuna.

Korisnici potpora su mikro subjekti malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva (poduzetnici s manje od 10 zaposlenih) koji imaju sjedište i posluju na području Zadarske županije te obavljaju djelatnost tijekom cijele godine.

Bespovratne potpore dodjeljuju se za aktivnosti proizvodnih i uslužnih djelatnosti, od nabave radnih strojeva i opreme, unutrašnjeg uređenja proizvodnog prostora i uslužnog prostora, do kupnje informatičke opreme i izrade internetske stranice.

Uvjeti i način provedbe ovog Programa opisani su u tekstu Javnog poziva objavljenog na mrežnoj stranici Zadarske županije.

„Pozivamo mikro poduzetnike koji zadovoljavaju uvjete Programa da podnesu zahtjev za dodjelu potpore. Ovo je nastavak naših aktivnosti koje poduzimamo s ciljem potpore poduzetnicima u podizanju kvalitete njihovog poslovanja i očuvanja radnih mjesta, a podaci o rekordnoj zaposlenosti potvrđuju da je Zadarska županija bilježi konstantan gospodarski rast“, poručio je župan Božidar Longin.

Uz javni poziv za potpore mikropoduzetnicima, Upravni odjel za gospodarstvo i turizam trenutno ima otvorena dva javna poziva energetske obnove. Riječ je o javnim pozivima za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća i za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju.

„Zadarska županija prepoznala je važnost trenutka jer su energenti znatno poskupjeli pa je, s ciljem potpore građanima u povećanju korištenja obnovljivih izvora energije, raspisala dva javna poziva za koje je osigurano milijun kuna. Prijave se i dalje zaprimaju pa pozivam naše sugrađane koji imaju mogućnost prikupiti potrebnu dokumentaciju da iskoriste ovu priliku i učine svoj dom ekološki učinkovitijim“, istaknuo je Ante Sjauš, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije.

Pročitano 519 puta

Zadnje objave

Svečanosti službenog otvaranja nazočili su i svi hrvatski župani
srpnja 27, 2022

Župan Longin na svečanom otvaranju Pelješkog mosta

Dugo vremena jedan projekt nije tako ujedinio Hrvatsku i učinio ponosnima njezine građane…
srpnja 21, 2022

Županija i ove godine dodijelila milijun kuna za ruralni razvoj: Naši su proizvođači napravili impresivan pomak u kvaliteti i marketinškoj prepoznatljivosti

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije i ove je godine…
U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90 milijuna kuna
srpnja 07, 2022

Radovi u tijeku: Sali će dobiti proširenu luku vrijednu 90 milijuna kuna

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90…
lipnja 21, 2022

NAJAVA 7. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

7. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 29. lipnja (srijeda)…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA