Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan čestitao Svjetski dan učitelja

Posted On Ponedjeljak, 05 listopada 2020 14:11

Povodom Svjetskog dana učitelja koji se obilježava 5. listopada, župan Zadarske županije Božidar Longin uputio je prigodnu čestitku:

Drage učiteljice i učitelji,

povodom Svjetskog dana učitelja, vašega dana, upućujem vam svoju iskrenu čestitku, ali i zahvalu što ste odabrali baš učiteljski poziv.

Vaš je posao najljepši na svijetu jer radite s onima koji su još poput praznih ploča spremni na upisivanje znanja i vještina. Imate priliku pomoći im u oblikovanju stavova, u razumijevanju svijeta i života te u odrastanju u ambiciozne, odgovorne i dobre ljude koji su budućnost naše Domovine.

Znam, nerijetko osjećate kako vas društvo ne cijeni, kako ne prepoznaje koliki trud ulažete svakodnevno na svojim radinim mjestima i toliko često i izvan radnoga vremena.

Velika većina broji samo vaše praznike i radne sate. No neke profesije nisu egzaktno mjerljive. Vi niste učitelji samo dok ste na nastavi, vi ste „na dužnosti“ 24 sata dnevno jer vaše zanimanje nije posao, ono je poziv.

Dokazali ste da je to upravo tako osobito tijekom zatvaranja škola zbog epidemije koronavirusne bolesti kada ste bili dostupni svojim učenicima makar fizički udaljeni. Dokazujete to i sada pokušavajući kvalitetno raditi uz sve epidemiološke mjere koje nije jednostavno provoditi i uz sve pritiske pojedinih nerazumnih roditelja koji odbijaju biti odgovorni stvarajući vam dodatne probleme.

Stoga ne posustajte, ne gubite volju, nađite snagu. Ono što treba biti, a siguran sam i da jest, vaša najveća motivacija za rad, utjecaj je na mlade ljudi koji svakoga dana sjede pred vama i u čijim životima ostavljate neizbrisiv trag. Njihovi su uspjesi najveća nagrada za sav vaš uloženi trud i vrijeme.

Čestitajući vam još jednom Svjetski dan učitelja, iskreno vam želim puno snage i strpljenja u radu s našom djecom i unucima. Sretno!“, poručio je župan.

Podsjetimo, Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada u više od 100 zemalja svijeta pa tako i u Hrvatskoj. Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji. Svjetski dan učitelja proglasio je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Pročitano 496 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA