Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Konferencija o nautičkom turizmu: Zadarska županija najveća je i najatraktivnija nautička destinacija na Jadranu

Posted On Srijeda, 28 rujna 2022 08:24

Kako pomiriti rast turizma s očuvanjem okoliša - jedno je od ključnih pitanja o kojima se raspravljalo na konferenciji »Razvoj elitnog nautičkog turizma u Zadarskoj županiji«, koja je u Kneževoj palači okupila predstavnike struke, Vlade RH, Zadarske županije i Grada Zadra te turističkih zajednica.

Konferenciju je organizirao Zadarski list, a sudjelovali su potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, državni tajnik za more i EU fondove Josip Bilaver, župan Božidar Longin, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija, direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić i Kristijan Pavić, predsjednik uprave ACI d.o.o.

Ono o čemu su se svi govornici složili jest da je Zadarska županija najveća i najatraktivnija nautička destinacija na Jadranu.

Župan Longin u svojem je obraćanju naveo nekoliko marina koje će se uskoro graditi na području Zadarske županije te naglasio da je iznimno važno da sve buduće marine imaju kvalitetnu viziju svog poslovanja, vode brigu o održivom razvoju i ekosustavu te da kvalitetom ponude prate postojeće, od kojih su mnoge poput Olive Island Marine u Sutomišćici i Marine Kornati u Biogradu, ovjenčane brojnim nagradama struke.

„Mislim da je iz svega rečenog jasan naš odnos prema nautičkom turizmu. Smatramo ga poželjnim i ulažemo u podizanje kvalitete jer je upravo to ono što našem turizmu općenito treba. Za sve navedeno, ključan je resurs – more, kojeg trebamo poštovati i zaštititi. Često ističem da smo to more dobili u naslijeđe od svojih djedova i moramo ga očuvati za generacije koje dolaze. Zato je iznimno važno pronaći pravu ravnotežu između očuvanja mora i gospodarskog korištenja. To je veliki izazov za sve nas“, poručio je župan Božidar Longin.

Pročitano 594 puta

Zadnje objave

studenoga 29, 2023

Program kreditiranja privatnih iznajmljivača na području Zadarske županije

Zadarska županija je prepoznala privatni smještaj u turizmu kao jedan od osnovnih…
studenoga 28, 2023

NAJAVA 15. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

15. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 5. prosinca…
studenoga 27, 2023

Primanje za Nevešćanina i Perića: Zadru uskoro domaćinstvo Europskog prvenstva u skokovima u vodu

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu Zadarske županije primio skakača u vodu…
studenoga 22, 2023

ODRŽAVANJE OBVEZNIH EDUKACIJA ZA POLJOPRIVREDNIKE U SKLOPU POLJOPRIVREDNOG SAJMA CROAGRO 2023. UZ BESPLATAN ULAZ NA SAJAM

U terminu od 30.11. do 03.12.2023. na Zagrebačkom velesajmu održat će se CROAGRO,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA