Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Na Masleničkom mostu podignuta hrvatska zastava

Posted On Ponedjeljak, 23 siječnja 2023 11:02

U sklopu programa obilježavanja 30. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica danas je na Masleničkom mostu podignuta  hrvatska zastava na jarbol, a u isto vrijeme preletio je avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Pilatus PC-9. 

Hrvatska zastava podignuta je baš kao i 1993. godine, kada je spojen sjever i jug Hrvatske,a zastavu je podignuo umirovljeni pukovnik Željko Lončar zajedno s djecom Osnovne škole Petar Zoranić iz Jasenica.

Kod spomen križa izaslanstva su odala počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, a odavanje počasti uveličali su Vitezovi vranski i Sinjski alkari.

U sjećanje na poginule hrvatske branitelje u operaciji Maslenica, položeni su vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježju 3. gardijske brigade Kune u Kašiću, na spomen obilježju 4. gardijske brigade Pauci u Islamu Latinskom i na spomen ploči postrojbama HRM-a u Posedarju. Kod Zelenog hrasta počast su odala i djeca iz OŠ Braće Ribar iz Posedarja.

Zajednički vijenac položili su izaslanik predsjednika Vlade RH i državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Špiro Janović, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Rade Šimičević, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, predstavnici OS RH i MUP-a, izaslanstvo županija, gradova i općina predvođeno županom Zadarske županije Božidarom Longinom, Brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem, gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem, načelnici općina, predstavnici ratnih postrojbi, predstavnici udruga veterana gardijskih brigada, HV-a, Vojne policije i HRM-a, obitelji poginulih i drugi. Molitvu odrješenja za sve poginule hrvatske branitelje predvodio je don Ivo Topalović.

Pročitano 218 puta

Zadnje objave

ožujka 23, 2023

NAJAVA 12. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

12. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 30. ožujka…
ožujka 09, 2023

Republika Koreja želi intenzivirati suradnju sa Zadarskom županijom

Župan Božidar Longin sa suradnicima primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike…
veljače 16, 2023

NAJAVA 11. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

11. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. veljače…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA