Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Krajem lipnja više od 60 tisuća zaposlenih u Zadarskoj županiji

Posted On Četvrtak, 22 srpnja 2021 13:10

Zadarska županija i na koncu šestog mjeseca 2021. godine bilježi značajno povećanje broja zaposlenih. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, posljednjeg dana lipnja u Zadarskoj županiji imali smo 60.356 zaposlenih osoba. To je povećanje za gotovo 3 tisuće u odnosu na na isti dan prošle godine kada smo imali 57.375 zaposlenih (rast od 5,2 posto).

Mjere za očuvanje zaposlenih koje je poduzela hrvatska Vlada dale su vidljiv rezultat, uz potpore poduzetnicima i obrtnicima koje smo donijeli mi na razini Županije, gradova i općina. Zaposlenost se očuvala, radnici nisu izgubili radno mjesto, mnogi poduzetnici su izbjegli nelikvidnost i sačuvali svoje tvrtke i obrte, pokazala je analiza Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije.

„Možemo biti zadovoljni brojkama jer je, unatoč još uvijek prisutnoj pandemiji koronavirusa, broj zaposlenih porastao. Situacija je bolja od očekivanja, prešli smo broj od 60 tisuća zaposlenih i očekujemo da će se pozitivan trend nastaviti tijekom srpnja i kolovoza“, istaknuo je župan Božidar Longin i dodao da će to najviše ovisiti o razvoju epidemiološke situacije.

„Imamo vrlo dobru turističku sezonu. U dosadašnjem dijelu srpnja ostvarili smo 90 posto dolazaka u usporedbi s rekordnom 2019. godinom, a u prvih šest mjeseci ove godine imamo 32 posto više noćenja u usporedbi s prošlom godinom, dok u nautičkom turizmu bilježimo povećanje noćenja od čak 138 posto. Ovakvu situaciju trebamo zadržati do kraja sezone i svi zajedno se moramo potruditi da epidemiološka slika bude dobra i da nam turisti ostanu što dulje“, istaknuo je župan.

Broj zaposlenih u Zadarskoj županiji tijekom posljednjih godina značajno je porastao. Primjerice, u odnosu na 2014. godinu taj se broj povećao za 7576 osoba, što je rast od 14,4 posto.

Dobre brojke u Zadarskoj županiji prate i one na državnoj razini gdje je broj zaposlenih na dan 30.06.2021. veći za 54.499 (3,5 posto) u odnosu na godinu ranije.

Pročitano 1066 puta

Zadnje objave

Svečanosti službenog otvaranja nazočili su i svi hrvatski župani
srpnja 27, 2022

Župan Longin na svečanom otvaranju Pelješkog mosta

Dugo vremena jedan projekt nije tako ujedinio Hrvatsku i učinio ponosnima njezine građane…
srpnja 21, 2022

Županija i ove godine dodijelila milijun kuna za ruralni razvoj: Naši su proizvođači napravili impresivan pomak u kvaliteti i marketinškoj prepoznatljivosti

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije i ove je godine…
srpnja 20, 2022

Osigurano 500 tisuća kuna za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije

Zadarska županija nastavlja s poticanjem poslovne aktivnosti pa je objavila Javni poziv…
U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90 milijuna kuna
srpnja 07, 2022

Radovi u tijeku: Sali će dobiti proširenu luku vrijednu 90 milijuna kuna

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA