Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarska županija sufinancirat će uređenje i opremanje dječjih igrališta

Posted On Srijeda, 23 ožujka 2022 15:38

Zadarska županija sufinancirat će uređenje i opremanja 40 dječjih igrališta u narednom razdoblju, a za ovu godinu financirat će se najmanje 10 projekata igrališta na području cijele županije.

Pravo na podnošenje prijava imale su jedinice lokalne samouprave (gradovi i općine) s područja Zadarske županije koje provode program/projekt uređenja i opremanja dječjih igrališta na svojem području, a broj prijavljenih projekata već sada je premašio očekivanja te će se sredstva predviđena proračunom sigurno iskoristiti. 

Inače, sredstva za pripremu i provedbu Programa za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta planirana su u Proračunu Zadarske županije za 2022. godinu u iznosu od 700.000,00 kn, a aktivnosti koje se njime mogu financirati su izrada projektne dokumentacije; izgradnja/nastavak izgradnje ili nadogradnja objekata; sanacija, rekonstrukcija, adaptacija objekata ili dijela objekata te opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša i uređenje vanjskih terena.

„Ovime ispunjavamo još jedno obećanje - kroz četiri godine sufinancirat ćemo uređenje i opremanje 40 dječjih igrališta igrališta u svim krajevima naše županije kako bi mlade obitelji u slobodno vrijeme imale prostor za aktivnosti sa svojom djecom“, rekao je župan Božidar Longin najavivši da će tijekom godine pokrenuti još nekoliko obećanih mjera i aktivnosti.

„Već smo povećali iznose subvencija za smještaj u privatnim domovima za starije i nemoćne na 800 kuna mjesečno, a uskoro ćemo krenuti s mjerom subvencije stambenih kredita za višečlane obitelji te za deficitarna zanimanja poput zdravstvenog, znanstvenog i IT sektora kao i s mjerom sufinanciranja otvaranja Start up tvrtki. Sve to radimo kako bismo poboljšali kvalitetu življenja naših stanovnika, naravno u suradnji s našim gradovima i općinama“, kaže župan.

Kako stoji u obrazloženju Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam, sukladno ciljevima Razvojne strategije Zadarske županije, a radi poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture Zadarska županija pokrenula je Program za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2022. godinu. Uređenjem dječjih igrališta osigurat će se kvalitetan prostor za druženje djece i odraslih, a djeca će imati siguran prostor za igru.

Pročitano 617 puta

Zadnje objave

studenoga 23, 2022

NAJAVA 10. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

10. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 29. studenog…
studenoga 22, 2022

Predstavljanje projekata iz Programa INTERREG V-A Italija - Hrvatska 2014. -2020. u Ferrari (Italija) na SEALOGY-u

Projekti ARGOS - ShARed GOvernance of Sustainable fisheries and aquaculture activities as…
studenoga 17, 2022

TRADICIONALNA JELA ZADARSKE ŽUPANIJE, ODRŽANE RADIONICE PROJEKTA CUHaCHA

U Zadru je 12. studenog 2022. godine u okviru projekta „EnhanCing Sustainable ToUrism…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA