Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ministar Krstičević i župan Longin obišli Gračac

Posted On Četvrtak, 01 ožujka 2018 08:18

Župan Zadarske županije Božidar Longin danas je u Gračacu, s načelnicom općine Natašom Turbić, ugostio potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića i načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Mirka Šundova. Oni su, u pratnji zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadnog generala Siniše Jurkovića i zapovjednika Gardijske motorizirane brigade HKoV-a brigadnog generala Tihomira Kundida te ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragana Lozančića, posjetili pripadnike HV-a koji već nekoliko dana na tom području pomažu u sanaciji problema uzrokovanih snijegom.
U zgradi Općine Gračac održan je sastanak na kojem se razgovaralo o trenutnoj situaciji na terenu, kao i o prijedlogu mjera i radnji koje će se poduzeti u cilju normalizacije stanja na širem području općine. Uz predstavnike općine, županije i MORH-a, sastanku su nazočili predstavnici DUZS-a, policije, vatrogasaca, HGSS-a, Crvenog križa i komunalnih tvrtki koje rade na održavanju prometnica.  

Ministar Krstičević tom je prigodom zahvalio vojnicima, dočasnicima i časnicima na predanom radu u ovim iznimnim okolnostima u zadnjih nekoliko dana, naglasivši kako je ponosan biti ministar vojske koja pomaže ljudima kad im je to najpotrebnije. Na terenu je, posljednjih nekoliko dana, angažirano više od 500 pripadnika OS RH s 40-ak radnih strojeva i 30-ak motornih vozila.

“Sve aktivnosti koje provodimo dokaz su da se i kroz ovu elementarnu nepogodu ostvarila sinergija s lokalnom zajednicom i drugim institucijama te da su u sustav Domovinske sigurnosti uključene sve nadležne službe na terenu. U zajedništvu, solidarnosti i partnerstvu nosimo se sa svim ugrozama i opasnostima. Spremni smo, kao i uvijek, pomoći svom narodu, bilo gdje i bilo kada, kada to zatreba“, istaknuo je ministar Krstičević.

Župan Zadarske županije Božidar Longin naglasio je kako je najvažnije u ovakvim situacijama djelovati zajednički, što se pokazalo djelotvornim, s obzirom da od posljedica ove elementarne nepogode, koja je najviše zahvatila Liku i Gorski Kotar, nije bilo stradalih.

''Mi već djelujemo kao jedna uhodana ekipa. Nažalost, ovo je već treći put u posljednjih nekoliko mjeseci, jer nakon požara i poplava sada imamo i ovu probleme sa velikom količinom snijega. Ono što je najvažnije nitko nije stradao, panike nije bilo, a svi odrađuju svoj posao", poručio je Longin.

Načelnica Općine Gračac Nataša Turbić zahvalila je ministru Krstičeviću i generalu Šundovu na angažmanu Hrvatske vojske te je pozvala sve raspoložive snage na terenu da se priključe pružanju pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena jer je u ovom trenutku, istaknula je, još mnogo zaselaka na području Općine Gračac zatrpano snijegom.

Nakon sastanka u općini i obilaska pripadnika HV-a, izaslanstvo Zadarske županije predvođeno županom Longinom, pročelnikom Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Danielom Segarićem te pročelnikom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Bernardom Marunom uručilo je Crvenom Križu u Gračacu pakete s prehrambenim namirnicama, koji će biti dostavljeni stanovnicima na prometno izoliranim područjima.

Pročitano 1100 puta

Zadnje objave

svibnja 17, 2019

Veleposlanik Danske u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji

Veleposlanik Kraljevine Danske Nj. E. Christian Thorning boravio je u nastupnom posjetu…
svibnja 17, 2019

Na Maloj glavi iznad Preka pušten u rad odašiljač vrijedan 30 milijuna kuna

Na brdu Mala Glava iznad Preka svečano je pušten u rad novi antenski stup tvrtke…
svibnja 14, 2019

Sudionici projekta Erasmus+ J.O.Y. posjetili Zadarsku županiju

Ivan Šimunić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport i Katarina…
svibnja 14, 2019

Premijer Plenković na dodijeli priznanja "Zadarsko bijelo srce"

Dodjela Zadarskog bijelog srca, odličja koje se od 2000. godine, dodjeljuje medicinskim…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA