Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Druga zaražena osoba u Zadarskoj županiji

Posted On Četvrtak, 19 ožujka 2020 13:03

U Zadarskoj županiji još je jedna osoba pozitivna na korona virus, rekao je jutros na konferenciji za novinare načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.
„Mladić je stigao iz Austrije 17. ovog mjeseca gdje je boravio protekla dva mjeseca radeći u hotelskom kompleksu koji je zbog pandemije zatvoren. Po povratku u Hrvatsku, posumnjao da je zaražen i samoinicijativno se javio epidemiolozima. Rezultati testova su došli 18. ožujka i pokazali su da je mladi muškarac zaražen koronavirusom. Trenutačno je u bolnici u izolaciji na liječenju.“, rekao je voditelj epidemiološke službe u Zadru i član Stožera civilne zaštite Zadarske županije dr. Alan Medić.
Ravnatelj OB Zadar Željko Čulina dodao je kako mladić ima blage simptome bolesti, temperaturu i kašalj te da je prva zaražena pacijentica koja je primljena u srijedu također stabilno, bez teških simptoma. Od jučer do jutros na analizu je poslano 7 uzoraka od kojih je jedan bio pozitivan, 4 negativna, a još se očekuje nalaz za 2 osobe.
Dom zdravlja Zadar uspostavlja izdvojenu ordinaciju za pregled građana sa sumnjom da su zaraženi. Kako je navela ravnateljica Doma zdravlja Zadar dr. Renata Bek, ta ambulanta se priprema na Ravnicama, u prostoru gdje je ranije bio Centar za prevenciju ovisnosti.
„Taj prostor prilagođavamo, sutra ćemo dati sve informacije o brojevima telefona gdje će se od 0 - 24 moći dobiti informacije. Dežurstva u ordinaciji opće obiteljske medicine sada izmještamo iz kruga bolnice, jedan punkt će biti u ulici Ivana Mažuranića 28, drugi u ulici Dmitra kralja Zvonimira 1“, rekla je dr. Bek.
Voditelj službe civilne zaštite u Zadru Miro Andrić izvijestio je da su stožeri svih jedinica lokalne samouprave aktivirani i da im se svakodnevno prosljeđuju zadatci koje trebaju odraditi u svojim sredinama te da je u njihovom području rada sve pod kontrolom.
Tijekom jučerašnjeg dana do jutros policijska uprava Zadarska zaprimila je 28 dojava o kršenjima mjere samoizolacije kojim je obuhvaćeno 38 osoba, izvijestio je načelnik PU Zadarske Anton Dražina te dodao da su utvrđena 3 kršenja i da su u provjeri još 4 dojave.
U ovome trenutku na području zadarske županije je 408 osoba u samoizolaciji.
„Kao što ste čuli od stručnjaka, situacija je ozbiljna, ali ono što je najvažnije - još je pod nadzorom. Sve pripreme smo obavili kvalitetno. Naš Stožer civilne zaštite, kao i zdravstveni djelatnici, rade svoj posao predano i odgovorno. Budimo svi skupa odgovorni da im olakšamo posao. Još jednom pozivam naše građane da ne podliježu panici, da ne vjeruju raznim dezinformacijama, već da pozorno prate upute struke. Građane koji moraju biti u samoizolaciji također pozivam da odgovornost. O vama ovisi i zdravlje vaših bližnjih. Budite odgovorni i prema sebi i prema drugima! Također, u ovim kriznim trenucima velika je odgovornost i vas medija u prenošenju točnih i istinitih informacija. Posebno čestitam svima onima koji nisu podlegli senzacionalizmu i glasinama. Još jednom sve skupa pozivam na strpljenje i društvenu solidarnost kako bismo, što je više moguće, usporili razvoj ove epidemije.“, rekao je danas na konferenciji za novinare župan Božidar Longin.

„Jučer je održana i sjednica Stožera, a kao što znate od ponoći su na snazi u cijeloj državi nove mjere. Pozivam sva pravna tijela i sve stanovnike da se pridržavaju tih mjera“, kazao je Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Pročitano 504 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA