Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarsko područje bez novooboljelih

Posted On Petak, 20 ožujka 2020 12:19

„Na području Zadarske županije danas nema niti jednog novooboljelog“ – rekao  je na konferenciji za novinare Stožera za civilnu zaštitu Zadarske županije, epidemiolog dr Alan Medić. Od jučer je ukupno 408 osoba  pod samoizlolacijom, od toga je 68 sa izdanim rješenjem, dodao je.

Upozorio je i da ako  netko ima tek malo povišenu tjelesnu temperaturu i grebanje u grlu, a pri tom se ne osjeća toliko loše, da ne stvara gužvu u ambulantama obiteljske medicine.  „Ako netko ima 37,2 a imunokompetentan je ne mora odmah trčati u ambulantu, smiriti se, pratiti simptome, prednost na tesitiranje na koronu imaju teški kronični bolesnici i starije osobe“ - upozorio je Medić.

„Kroz jučerašnji dan uzeli smo 14 uzoraka“, rekao je ravnatelj zadarske Opće bolnice dr. Željko Čulina dodavši kako su za 5 pacijenata uzorci negativni, a za 9 čekamo tijekom današnjeg dana. Dva pacijenta primljena na odjel COVID su stabilina“ – rekao  je dr Čulina.

U posljednja  24 sata zaprimili smo 38 dojava o kršenju samoizolacije, tri u Zadru te u okolici. PU zadarska provjerava rad trgovina i kafića, imali smo šest dojava, o radu tri kafića, autoškola, automat kluba, provjeravaju se i javna okupljanja – rekla  je Ivana Grbin iz zadarske policije.

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković rekao je da su određene lokacije karantena u gradu Zadru i županiji koje će biti spremne za prihvat osoba koje bi trebale biti u samoizolaciji

„Na području Grada odredili smo više lokacija za karantenu i samoizolaciju za stanovništvo i vozače. Mobilizirali smo pravne subjekte koji će nam biti neophodni na razini županije u slučaju da dođe do nekih većih poteškoća. Poslali smo uputu prema stožerima gradova i općina da se prednost pri opskrbi imaju članovi Crvenog križa odnosno stožera, s obzirom na to da uzimaju namirnice i odnose najstarijim ljudima na tom području“, rekao je Vicković.

Lokacije su spremne u svim gradovima i općinama, ali su tajne, rekao je Vicković. Za sada u ove pripreme još uvijek nije uključena vojska.

Pročitano 328 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA