Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Danas potvrđeno 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Posted On Nedjelja, 29 ožujka 2020 18:22

U Zadarskoj županiji potvrđeno 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 33 nalaza je negativno, a još dvije osobe su u obradi. Od jučer su 52 osobe u samoizolaciji, tako da ih sada ima ukupno 803. Iz samoizolacije je izašlo 566 osoba.

Tijekom današnjeg dana provedena je potpuna protuepidemijska dezinfekcija cijele Ortopedske bolnice Biograd na Moru kako bi bila spremna za prihvat zaraženih osoba s lakšim simptomima.

U posljednja 24 sata policijski službenici su obavili 159 provjera vezano uz samoizolaciju, te su na području PU zadarske utvrdili kako se u tom vremenu 2 osobe nisu pridržavale mjere samoizolacije. U odnosu na nazor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta u protekla 24 sata evidentirano je 59 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli prilikom ulaza u gradove i općine, a da pri tome nisu imali valjane propusnice. Građani koji iz drugih mjesta putuju prema mjestu svog prebivališta ili stalnog boravišta mogu se bez propusnice vratiti prema svom prebivalištu. Propusnice su potrebne samo ukoliko napuštaju mjesto svog prebivališta. Svaka preinaka ili izrada lažne propusnice je kazneno djelo krivotvorenja isprava, za koje je predviđena sankcija od šest mjeseci do pet godina zatvora. Pozivamo građane na dosljedno poštivanje svih mjera sprečavanja širenja zaraze, odnosno ukoliko zaista za to nemaju valjane razloge da ne napuštaju svoje domove. Svoje zdravlje, zdravlje svojih bližnjih i ostalih građana svi zajedno čuvamo - svojim odgovornim ponašanjem.

Pročitano 656 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA