Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Zadarskoj županiji još 4 osobe zaražene koronavirusom

Posted On Srijeda, 01 travnja 2020 12:52

Uz četiri nova slučaja, zaraženih je na području Zadarske županije s današnjim danom ukupno 39. Tri slučaja od ovih novooboljelih su povezani sa žarištem u Biogradu, a riječ je o kontaktima. U samoizolaciju je stavljeno 656 osoba, od jučer novih 25 koji su mogući zaraženi i prenosioci zaraze.

Šime Vicković, načelnik stožera civilne zaštite Zadarske županije najavio je da će propusnice za fizičke osobe koji nemaju OPG, izdavati stožeri općina u kojima se nalazi njihova parcela koju namjeravaju obrađivati. U zahtjevu će morati navesti česticu i katastarsku općinu .

Jednako tako propusnice za osobe kojima je potrebno dostaviti hranu, oni koji imaju tu potrebu i prijavili su vitalne potrebe morat će tražiti zahtjev u mjestu gdje se nalaze oni o kojima skrbe.

Željko Čulina - ravnatelj Opće bolnice Zadar rekao je da se čeka nalaz za 21 osobu. Na Odjelu Covid od njih 17 jedna je pacijentica teško, ostali su u zadovoljavajućem stanju.

Od oboljelih dva su pozitivna liječnika, 28 ih je u samoizolaciji- ukupno 62 djelatnika zadarske bolnice su izvan službe zbog toga.

Epidemiolog Alan Medić dao je i podatak da je 74 posto oboljelih u Zadarskoj županiji starije životne dobi, odnosno da do 19 godina nema niti jedan, od 20 do 30 godina 6 oboljelih, 30 do 50 godina troje oboljelih, od 50 do 65 godina 15 što je najbrojnija skupina , od 65 do 80 godina šest te od 80 godina na dalje 5 zaraženih.

Policija je zabilježila jedno kršenje samoizolacije, a 67 osoba je vraćeno i nije propušteno na policijskom punktu jer nisu imali valjane propusnice. Izrečena su i tri upozorenja zbog okupljanja pred trgovinama. Inače, pet je policijskih službenika u samoizlolaciji, 4 policajca i jedan namještenik, rekao je Anton Dražina načelnik PU Zadarske.

Pročitano 181 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA