Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Na području Zadarske županije imamo ukupno 82 osobe pozitivne na koronavirus

Posted On Utorak, 21 travnja 2020 11:12

Od jutros imamo jednu novozaraženu osobu na području Zadarske županije te je ukupan broj pozitivnih na koronavirus od početka epidemije na našem području 82. Novozaražena osoba djelatnica je Ortopedske bolnice u Biogradu.
U Općoj bolnici u Zadru liječi se 6 osoba, a u biogradskoj bolnici 7 lakših pacijenata. Nitko od pacijenata nije na respiratoru.

U specijalističko-konzilijarnoj djelatnosti OB Zadar od jučer se radi u strogo kontroliranim terminima za pacijente kako se isti ne bi međusobno susretali poštivajući propisane mjere zaštite od COVID-19, kako u odnosu na zdravstvene radnike tako i u odnosu na pacijente. U dnevnim bolnicama dnevno se obrađuje samo 1 pacijent. Svi djelatnici i pacijenti dužni su pridržavati se mjera i uputa za postupanje u pružanju zdravstvene zaštite u cilju sprečavanja širenja bolesti.

Aktivan nadzor provodi se nad 426 pacijenata, a istekao je za 2097 osoba.

Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprječavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi izvršio je tijekom jučerašnjeg dana kontrolu ustanova:Centar za rehabilitaciju Sv.Filip i Jakov, Dom za stare i nemoćne Ivan Pavao II i Obiteljski dom Zubak, te u niti jednoj ustanovi nisu uočeni propusti i nedostatci u postupanju propisni uputom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Policijski službenici su u protekla 24 sata obavili 240 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom su evidentirana 2 kršenja propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 12 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli na prometnom punktu, a da pri tome nisu imali valjane propusnice. Slijedom Odluke prometno- blokadni punktovi policije postavljeni su na prometnim pravcima koji povezuju Zadarsku županiju s županijom Šibensko-kninskom i županijom Ličko-senjskom. Osim na državnim i županijskim cestama biti će smješteni i na izlazima s autoceste A-1.
Građani prilikom ulaska ili izlaska iz Zadarske županije trebaju pokazati e-Propusnicu temeljem koje se mogu nesmetano kretati izvan županije u kojoj imaju prijavljeno prebivalište ili boravište.

Pročitano 193 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA