Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Na području Zadarske županije imamo ukupno 82 osobe pozitivne na koronavirus

Posted On Utorak, 21 travnja 2020 11:12

Od jutros imamo jednu novozaraženu osobu na području Zadarske županije te je ukupan broj pozitivnih na koronavirus od početka epidemije na našem području 82. Novozaražena osoba djelatnica je Ortopedske bolnice u Biogradu.
U Općoj bolnici u Zadru liječi se 6 osoba, a u biogradskoj bolnici 7 lakših pacijenata. Nitko od pacijenata nije na respiratoru.

U specijalističko-konzilijarnoj djelatnosti OB Zadar od jučer se radi u strogo kontroliranim terminima za pacijente kako se isti ne bi međusobno susretali poštivajući propisane mjere zaštite od COVID-19, kako u odnosu na zdravstvene radnike tako i u odnosu na pacijente. U dnevnim bolnicama dnevno se obrađuje samo 1 pacijent. Svi djelatnici i pacijenti dužni su pridržavati se mjera i uputa za postupanje u pružanju zdravstvene zaštite u cilju sprečavanja širenja bolesti.

Aktivan nadzor provodi se nad 426 pacijenata, a istekao je za 2097 osoba.

Tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprječavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi izvršio je tijekom jučerašnjeg dana kontrolu ustanova:Centar za rehabilitaciju Sv.Filip i Jakov, Dom za stare i nemoćne Ivan Pavao II i Obiteljski dom Zubak, te u niti jednoj ustanovi nisu uočeni propusti i nedostatci u postupanju propisni uputom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Policijski službenici su u protekla 24 sata obavili 240 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom su evidentirana 2 kršenja propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 12 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli na prometnom punktu, a da pri tome nisu imali valjane propusnice. Slijedom Odluke prometno- blokadni punktovi policije postavljeni su na prometnim pravcima koji povezuju Zadarsku županiju s županijom Šibensko-kninskom i županijom Ličko-senjskom. Osim na državnim i županijskim cestama biti će smješteni i na izlazima s autoceste A-1.
Građani prilikom ulaska ili izlaska iz Zadarske županije trebaju pokazati e-Propusnicu temeljem koje se mogu nesmetano kretati izvan županije u kojoj imaju prijavljeno prebivalište ili boravište.

Pročitano 792 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA