Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Evakuacija turista i gašenje požara u kampu Zaton

Posted On Utorak, 10 svibnja 2022 14:16

Zadarska županija u sklopu provedbe projekta FIRESPILL – (Fostering improved reaction of crossborder emergency services and prevention increasing safety level) organizirala je izvođenje pokazno terenske vježbe gašenja požara „Evakuacija turista i gašenje požara u Zaton Holiday Resortu“ .

Cilj ove vježbe je uvježbavanje, provjeravanje i podizanje opće razine spremnosti operativnih snaga u slučaju prirodne nepogode kao što je požar.

Nositelj organizacije pokazno-terenske vježbe bila  je Zadarska županija, a u izvođenju vježbe sudjelovale su  žurne službe-Županijski vatrogasni operativni centar, DVD s područja Nina, Privlake i Zadra, Zavod za hitnu medicinu, Društvo Crvenog križa i PU zadarska.

Projekt FIRESPILL provodi se u sklopu poziva iz Programa Italija – Hrvatska 2014.-2021. godine. Nositelj projekta je Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, dok je Zadarska županija jedan od 14 partnera na projektu. Projekt je s provedbom započeo 1. travnja 2021. godine, a provedba projekta traje 32 mjeseca, točnije do 31. prosinca 2023. godine.

„Cilj projekta FIRESPILL je poboljšanje kapaciteta žurnih službi u svrhu povećanja prekogranične učinkovitosti u borbi protiv prirodnih i ljudskim utjecajem izazvanih katastrofa, smanjujući izloženost stanovništva utjecaju opasnosti i povećanje sigurnosti hrvatskog i talijanskog jadranskog bazena poboljšanjem mjera i instrumenata za sprječavanje i upravljanje izvanrednim stanjima.“ Rekao je zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 16.492.799,60 EUR, od kojih je Zadarskoj županiji dodijeljeno 409.995,90 EUR, uz sufinanciranje od 85%.

„Kroz ovaj projekt Zadarska županija će nabavljati vatrogasnu opremu za Javnu vatrogasnu postrojbu Zadar, uz pomoć koje će održavati vježbe i edukacije“., dodao je Vicković.

Ostale aktivnosti Zadarske županije u projektu FIRESPILL su sudjelovanje u medijskim kampanjama, kao i aktivnostima jačanja ljudskih kapaciteta. Tehnička pomoć na ovom projektu je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Pročitano 736 puta

Zadnje objave

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90 milijuna kuna
srpnja 07, 2022

Radovi u tijeku: Sali će dobiti proširenu luku vrijednu 90 milijuna kuna

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90…
lipnja 21, 2022

NAJAVA 7. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

7. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 29. lipnja (srijeda)…
lipnja 21, 2022

Eno-gastro županija: Vinari, maslinari i sirari osvojili niz međunarodnih priznanja

Župan Božidar Longin priredio je u dvorištu Doma Zadarske županije primanje za vinare,…
Priznanja Općine Pašman ove godine su zaslužili Nikola Krajnović, Ivana Tadija, Ines Škrokov i Vice Bobić
lipnja 14, 2022

Dan Općine Pašman: Ćosić posebno ponosan na porast broja stanovnika

U Pašmanu je održana Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine i blagdana…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA