Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otvorena izložba „Volim svoju županiju“ u Zadru

Posted On Petak, 04 rujna 2020 16:56

Petu godinu zaredom, izložba najboljih fotografija „Volim svoju županiju“ krenula je na putovanje po Hrvatskoj kako bi na jednom mjestu predstavila ljepote svih krajeva Lijepe Naše.

U suradnji Hrvatske zajednice županija, Narodnog muzeja Zadar i Zadarske županije u petak, 4. rujna 2020. godine, u Kneževoj je palači otvorena izložba fotografija „Volim svoju županiju“.

Riječ je o izložbi najboljih radova pristiglih na foto natječaj koji već nekoliko godina provodi Hrvatska zajednica županija. Stručni žiri, na čelu sa Zadrankom Marom Milin, između 3000 fotografija odabrao je one najbolje. „Sretna sam i ponosna što se izložba „Volim svoju županiju“, kao i svake godine, otvara u Zadru. Zadrani se svake godine prijavljuju brojno i vrlo kvalitetno, a ja bih istaknula, kao i svake godine, sjajne radove Marina Marasa te barba Sefija – našeg proslavljenog historičara Zadra koji se sedamdesetih godina aktivno bavio fotografijom i na natječaj poslao prizore kakve više ne vidimo“, ističe predsjednica žirija Mare Milin.

Zanimljivo je da je treće mjesto na natječaju osvojio upravo predstavnik Zadarske županije Danijel Hromin fotografijom „Puntamika…zajedno u zalazu“. „Ta fotografija prikazuje 15 ljudi koji skaču u suton – ja sam vjerovala da su završili u moru, no nisu. Naime, radi se o grupi mladih Amerikanaca koje je njihov fotograf bezuspješno pokušavao uloviti u skoku, a Danijel, koji je tamo slučajno prolazio, je odradio vrhunski zadatak“, nastavlja Milin.

Izložbu je otvorio župan Božidar Longin istaknuvši kako je veliki uspjeh da je, epidemiji COVID-a 19 usprkos, natječaj uspješno proveden te da je izložba postavljena i otvorena. Zahvalio je Hrvatskoj zajednici županija, kao i predsjednici stručnog žirija Mari Milin, te uputio čestitke svim nagrađenima, a na osobit način Danijelu Hrominu koji se također obratio nazočnima zahvalivši na čestitkama.

Pročitano 452 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA