Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Istri održana završna konferencija projekta Adri.SmArtFish

Posted On Četvrtak, 31 ožujka 2022 10:23

U Peroju, Vodnjan 29. i 30. ožujka 2022. godine održana je završna konferencija projekta “Adri.SmArtFish” u organizaciji projektnog partnera Ministarstva poljoprivrede. Sastanak je bio usmjeren na prezentaciju provedenih aktivnosti radnih paketa i postignutih ciljeva hrvatskih i talijanskih projektnih partnera.

Ispred Zadarske županije, voditeljica odsjeka za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj  Katerina Skelin prezentirala je rezultate s područja županije koji su se najviše odnosili na promociju sektora malog ribarstva, uključivanje ribara kroz promociju, izradu studije evaluacije sektora malog priobalnog ribolova za područje Zadarske županije, nabavu opreme za Zadarsku ribarnicu te postavljanje umjetnog ribljeg grebena. To je prvi umjetni riblji greben u Hrvatskoj, a postavljen je u veljači 2021. godine u Zadarskom kanalu, odnosno na plovnom području u blizini otočića Ošljak. Još jedna bitna projektna aktivnost bila je opremanje i modernizacija ribarnice s obzirom da je Zadar turistički grad, a uz to ima i bogatu ribarsku tradiciju. Ovakvom modernizacijom, ribarnica je postala primamljivija posjetiteljima i kupcima, a nabavom inox stolova s pripadajućim zaštitnim staklom i ledomata s rashladnom komorom podignuti su i higijenski uvjeti na viši nivo.

U sklopu konferencije potpisao se i zajednički Memorandum o suradnji između novoosnovanih Udruga malih priobalnih ribara u Republici Hrvatskoj i Republici Italiji. Sporazum je potpisao predsjednik Udruge Kazimir Bogović iz Malog Lošinja.

Podsjetimo, glavni cilj projekta „Adri.SmArtFish“ je očuvanje, zaštita, promicanje i razvoj sektora malog ribarstva u cilju održivosti i promicanja resursa, kao i uključivanje ribara i provedba aktivnosti koji bi doprinijeli tom sektoru kroz promociju, edukaciju i nabavu opreme u cilju održivosti. S obzirom na postignuto, potaknuta je rasprava na nastavak projekta s ovakvim i sličnim aktivnostima u sljedećem programskom razdoblju.

Vodeći partner je regija Veneto, a Zadarska županija jedan je od deset projektnih partnera. Voditeljica projekta je Katerina Skelin, koja je i nazočila konferenciji.

Link na službenu stranicu programa Interreg Italija - Hrvatska: https://www.italy-croatia.eu/.

Pročitano 1401 puta

Zadnje objave

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90 milijuna kuna
srpnja 07, 2022

Radovi u tijeku: Sali će dobiti proširenu luku vrijednu 90 milijuna kuna

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90…
lipnja 21, 2022

NAJAVA 7. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

7. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 29. lipnja (srijeda)…
lipnja 21, 2022

Eno-gastro županija: Vinari, maslinari i sirari osvojili niz međunarodnih priznanja

Župan Božidar Longin priredio je u dvorištu Doma Zadarske županije primanje za vinare,…
Priznanja Općine Pašman ove godine su zaslužili Nikola Krajnović, Ivana Tadija, Ines Škrokov i Vice Bobić
lipnja 14, 2022

Dan Općine Pašman: Ćosić posebno ponosan na porast broja stanovnika

U Pašmanu je održana Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine i blagdana…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA