Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Povodom Dana državnosti odana počast poginulim hrvatskim braniteljima

Posted On Petak, 27 svibnja 2022 11:20

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske kod Središnjeg križa Gradskoga groblja u Zadru odana je počast najzaslužnijima za slobodu i stvaranje suverene države. Vijence su položila izaslanstva Zadarske županije I Grada Zadra predvođena županom Božidarom Longinom i zamjenikom gradonačelnika Grada Zadra Antom Babićem, predstavnici PU Zadarske, udruga iz Domovinskog rata I političkih stranaka.

Župan Božidar Longin je rekao kako se odaje počast svima onima koji su dali život za Domovinu, ali i sve one koji su sanjali, ali nisu dosanjali slobodnu, neovisnu i suverenu Hrvatsku.

Molitvu odrješenja predvodio je don Ivo Topalović, vojni kapelan koji je rekao:

"Svako vrijeme ima svoj smisao i svaki trenutak ima svoj smisao ukoliko su prožeti ljubavlju. Današnji ovaj naš trenutak prožet je ljubavlju, naše vrijeme prožeto je ljubavlju, naša Domovina došla je sa ljubavlju onih kojih se danas sjećamo- poginulih, nestalih I umrlih branitelja I civila. Danas im želimo reči hvala, ostaviti cvijet I zapaliti svijeću podno križa iza kojeg se nalaze imena onih koji su ljubav prema Domovini u cijelosti darovali. Molitvom se želimo povezati I molitva će nas uvijek s njima povezivati je im trebamo kazati veliko hvala za dar lijepe naše Domovine".

Pročitano 435 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA