Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Gaženici obilježen Dan hrvatske policije: Sigurnost je brend našeg turizma

Posted On Utorak, 27 rujna 2022 19:27
Uručena su priznanja najboljim policijskim službenicima u protekloj godini te onima koji su u proteklom razdoblju pomagali rad PU zadarske Uručena su priznanja najboljim policijskim službenicima u protekloj godini te onima koji su u proteklom razdoblju pomagali rad PU zadarske

Policijska uprava zadarska je u luci Gaženica organizirala proslavu Dana hrvatske policije i blagdana Svetog Mihovila.

Tom prigodom uručena su priznanja najboljim policijskim službenicima u protekloj godini te onima koji su u proteklom razdoblju pomagali rad PU zadarske.

Zahvalnicu za suradnju i potporu dobila je i Zadarska županija. Župan Božidar Longin u svom je obraćanju istaknuo da Zadarska županija s PU zadarskom ima kontinuiranu uspješnu i vrlo ugodnu suradnju te čine jednu veliku i skladnu zajednicu.

„Sigurnost je brend, ne samo Zadarske županije, već i cijele Hrvatske, a upravo vi ste oni koji toj činjenici daju svoj najveći doprinos. Turist, prije svega, želi sigurnu destinaciju, a mi to jesmo“, poručio je župan podsjetivši da su redarstvenici bili oni koji su činili prve hrvatske obrambene snage na samom početku Domovinskog rata.

„Suvremeno doba donosi niz drugačijih izazova, od zlouporabe opojnih droga, preko gospodarskog kriminala, do obiteljskog nasilja. Također, ne smijemo zaboraviti da naša županija graniči s Bosnom i Hercegovinom te je na migracijskoj ruti prema zapadnim zemljama što itekako otežava posao pogranične policije“, dodao je župan.

Načelnik PU zadarske Anton Dražina naglasio je kako je planiranje i vođenje u segmentu sigurnosti sve kompleksnije, posebno u ovim po svijet, izuzetno nestabilnim vremenima.

„Sigurnosni izazovi u proteklom periodu koji su stajali ispred nas, kao rijetko prije; naglasak je na lipnju, srpnju i kolovozu, špici turističke sezone ove godine, razvukli su policijsku službu po raznim događajima, a svi su oni ponovno pokazali koliko je policija važan garant stabilnosti. Pravovremeno i učinkovito postupanje po rečenoj problematici u međunarodnim okvirima drži hrvatsku policiju na visokoj razini, pa se tako, s pravom Hrvatska ubraja u poželjnu turističku destinaciju čiji je brand upravo sigurnost“, rekao je Dražina.

Pročitano 223 puta

Zadnje objave

studenoga 23, 2022

NAJAVA 10. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

10. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 29. studenog…
studenoga 22, 2022

Predstavljanje projekata iz Programa INTERREG V-A Italija - Hrvatska 2014. -2020. u Ferrari (Italija) na SEALOGY-u

Projekti ARGOS - ShARed GOvernance of Sustainable fisheries and aquaculture activities as…
studenoga 17, 2022

TRADICIONALNA JELA ZADARSKE ŽUPANIJE, ODRŽANE RADIONICE PROJEKTA CUHaCHA

U Zadru je 12. studenog 2022. godine u okviru projekta „EnhanCing Sustainable ToUrism…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA