Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Posted On Četvrtak, 09 svibnja 2024 15:17

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je radove na izgradnji Centra za koordinaciju palijativne skrbi Zadarske županije, odnosno budućeg hospicija u Babindubu. Riječ je o jednom od strateških projekata Zadarske županije, vrijednom više od 2 milijuna eura, a na terenu su se uvjerili da radovi napreduju predviđenom dinamikom.  
„To je jedan od najznačajnijih projekata Zadarske županije, na kojem sam osobno inzistirao i uložio puno energije zajedno sa suradnicima. Projekt Hospicija pokrenut je 2019. godine kada je država Zadarskoj županiji darovala zgradu bivše vojarne na Babindubu, a iznimno smo zadovoljni što smo u međuvremenu uz veliko razumijevanje Vlade RH uspjeli zatvoriti cjelokupnu financijsku konstrukciju“, istaknuo je župan dodavši da će hospicij biti specijaliziran za pružanje palijativne skrbi. U njemu će se pružati sveobuhvatna zdravstvena, psihološka, socijalna i duhovna skrb s ciljem pružanja potrebne njege bolesnicima s neizlječivom bolešću.
„Projektom rekonstrukcije je predviđen smještaj deset postelja u pet dvokrevetnih soba. Uz sobe za smještaj bolesnika osigurani su prostorni uvjeti za rad multidisciplinarnog stručnog osoblja te prateće i pomoćne prostorije. U prizemlju i na katu su sobe za smještaj bolesnika, sobe za rad i odmor stručnog osoblja, prateće i pomoćne prostorije“, kazao je župan.
Zgrada ima tri etaže (podrum, prizemlje i kat) i obnovit će se u postojećim gabaritima i arhitektonskom izričaju, uz ugradnju dizala i dogradnju terase kako bi se zadovoljile sve potrebe njenih budućih korisnika.
„Do sada je završena izmjena krovišta, postavljene su sve instalacije u objektu, uključivši elektro instalacije, vodne instalacije i rješavanje oborinskih i otpadnih voda, a montirane su i instalacije grijanja. Pri završetku je izrada strukture vanjskog lifta te su započeli radovi na uređenju okoliša. Radovi teku predviđenom dinamikom i unutar ugovorenog roka izvođenja“, otkrio je pročelnik Kolega dodavši da je u tijeku izrada troškovnika opremanja zgrade koji bi trebao biti gotov do kraja svibnja.  
Podsjetimo, ugovorena vrijednost predmetnih radova na rekonstrukciji zgrade i uređenju okoliša s hortikulturom je 2.060.147,01 eura (s PDV-om). Radove izvodi Krekić d.o.o. iz Bibinja, dok uslugu stručnog nadzora nad izvođenjem radova provodi tvrtka GiN company d.o.o. Zadar.

Pročitano 258 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA