Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Predbožićni sastanak župana i nadbiskupa

Posted On Srijeda, 22 prosinca 2021 16:50
Župan Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića Župan Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića, u tradicionalnom prijamu povodom nadolazećih božićnih blagdana. U pratnji nadbiskupa Puljića bili su generalni vikar Zadarske nadbiskupije don Josip Lenkić te tajnik nadbiskupa don Damir Šehić.

Župan Longin naglasio je kako je godina koja je za nama, unatoč pandemiji, bila vrlo uspješna te smo na području naše županije imali odličnu turističku sezonu i značajan rast gospodarskih aktivnosti. Istaknuo je kako je Zadarska županija ove godine zabilježila i rekordan broj zaposlenih, a tome su doprinijele i mjere Vlade RH, ali i sedam mjera pomoći poduzetnicima koje je tijekom pandemije provodila Zadarska županija.

Župan je najavio kako je županijski proračun za iduću godinu razvojni, a istovremeno socijalno osjetljiv i demografski s posebnim naglaskom na neke nove mjere poput subvencije stambenih kredita za višečlane obitelji, izgradnje dječjih igrališta u županiji, povećanja subvencija za privatne domove za starije i nemoćne s 500 na 800 kuna te izgradnje novih domova za u Poličniku i Sv. Filipu i Jakovu te hospicija u Babindubu.

Nadbiskup Puljić u svojem je obraćanju istaknuo kako je iza nama jedna vrlo izazovna godina u kojoj je bilo važno zadržati radna mjesta i zdravlje naših sugrađana te je izrazio nadu da će nam nova godina donijeti dodatni optimizam nakon velike globalne borbe s pandemijom koronavirusa.

Uz nadbiskupa Puljića i suradnike, župan Longin je u tradicionalnim prebožićnim druženjima posjetio franjevce iz sv. Frane i sv. Mihovila te zadarske benediktinke. Svima je uputio lijepe želje povodom nadolazećih božićnih blagdana te im zaželio puno zdravlja u novoj 2022. godini.

Pročitano 581 puta

Zadnje objave

svibnja 10, 2022

Evakuacija turista i gašenje požara u kampu Zaton

Zadarska županija u sklopu provedbe projekta FIRESPILL – (Fostering improved reaction of…
svibnja 02, 2022

Čestitka župana Longina povodom Ramazanskog bajrama

Povodom prvog dana Ramazanskog bajrama, župan Božidar Longin uputio je čestitku glavnom…
Dom Zadarske županije posjetili su učenici triju četvrtih razreda OŠ Petra Preradovića u pratnji svojih učitelja
travnja 29, 2022

Župan primio četvrtaše iz OŠ Petra Preradovića

U četvrtak, 28. travnja, Dom Zadarske županije posjetili su učenici triju četvrtih…
travnja 29, 2022

Dodjela potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2022. godinu

Dana 22. veljače 2022. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA