Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održan 2. sastanak Upravnog odbora projekta Adri.SmArtFish

Posted On Petak, 25 listopada 2019 12:52

U Institutu za oceanografiju i ribarstvo, u Splitu, 24. listopada 2019. godine održan je 2. sastanak Upravnog odbora deset partnera okupljenih na projektu Adri.SmArtFish, koji se provodi u okviru Programa Interreg Italija – Hrvatska. Zadarsku županiju su na sastanku predstavljali: Katerina Skelin - članica Upravnog odbora projekta, Ana Grzunov - voditeljica projekta, Martina Glavić – financijska voditeljica projekta, te Daniel Segarić – pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj.

Projekt je započeo 1. siječnja 2019. godine i trajat će do 30. lipnja 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.242.230,50 EUR, dok je proračun Zadarske županije 259.995,00 EUR. 

Vodeći partner projekta je Regija Veneto iz Italije, a ostali talijanski partneri su: Sveučilište Ca` Foscari Venezia, Regija Friuli Venezia Giulia, Regija Emilia Romagna i Regija Marche. Hrvatski partneri na projektu su: Istarska županija, Primorsko-goranska županija, Zadarska županija, Institut za oceanografiju i ribarstvo te Ministarstvo poljoprivrede. Glavni cilj Projekta je očuvanje, zaštita promicanje i razvoj sektora malog ribarstva u cilju održivosti i promicanja resursa.

Na sastanku su vodeći partneri radnih paketa prezentirali aktivnosti koje su već odrađene, te pojasnili zadatke i obveze koje slijede u budućem razdoblju. Zadarska županija u sklopu projekta planira izvršiti razne aktivnosti, a neke od njih su: seminari za podizanje svijesti ribara, edukacije za lokalne škole, testiranje za postavljanje „umjetnih brakova“, te istovremena podrška vodećem partneru prilikom uspostave web stranice projekta i društvenih mreža, kao i podrška u izradi promotivnih materijala.

Pročitano 5247 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA