Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana redovna sjednica skupštine Udruge za Jadransko nasljeđe HERA u Šibeniku

Posted On Srijeda, 20 ožujka 2019 10:06

U sklopu projekta HERCULTOUR, 19. ožujka 2019. godine u Šibeniku je održana treća sjednica skupštine Udruge HERA. Udruga za Jadransko nasljeđe HERA formalno je uspostavljena u razdoblju provedbe ranijeg EU projekta „HERA – Sustainable tourism management of Adriatic HERitage“ (Upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu Jadrana), osnivačkom skupštinom održanom 27. listopada 2016. godine u Zadru, a započela je s radom 17. listopada 2017. godine. Članovi udruge su Zadarska županija, Šibensko–kninska županija, Primorsko–goranska županija, Splitsko–dalmatinska županija, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Općina Piran, Razvojna agencija Unsko–sanskog kantona, Albanski razvojni Fond, Europski konzorcij iz Terama (COPE) te Društvo za pravo na sveučilišne studije iz Terama (ADSU – TERAMO).

Od ukupno deset članova Udruge, na sjednici je sudjelovalo njih šest, što je bilo dovoljno za postizanje kvoruma i pravovaljano odlučivanje na sjednici. Na sjednici se raspravljalo o Izvješću o radu i Financijskom izvješću Udruge za 2018. godinu, kao i o članarinama, izmjenama Statuta, razrješenju i imenovanju članova raznih tijela Udruge. Pored novih imenovanja, izabran je i novi predsjednik Udruge Lovro Jurišić, pri čemu svima njima mandati traju četiri godine, odnosno do 19. ožujka 2023. godine. Također, predstavljena su i jednoglasno usvojena dva dokumenta izrađena u sklopu projekta HERCULTOUR: „Priručnik za interpretaciju baštine“ i „Razvojna strategija Udruge za Jadransko nasljeđe HERA“.

Projekt HERCULTOUR financira se iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020., a njegov opći cilj je ojačati zajedničku prekograničnu platformu (Udrugu HERA te razvijene proizvode i procedure) za upravljanje i promociju održivog turizma temeljenog na zajedničkoj kulturnoj baštini, a u svrhu smanjenja sezonalnosti u turizmu. Uz Zadarsku županiju kao nositelja projekta, projektni partneri su Šibensko–kninska županija, Dubrovačko–neretvanska županija i Primorsko–goranska županija iz Hrvatske te iz Italije COPE (regionalna razvojna agencija) i ADSU (agencija za visoko školstvo) iz Terama te Turistička destinacija “Romagna” (regionalna agencija za razvoj destinacije provincija Ferrara, Forlì–Cesena, Ravenna i Rimini) iz Riminija.

Pročitano 930 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA