Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu

Posted On Ponedjeljak, 08 srpnja 2024 10:44

Iznimno nam je drago što putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu imamo priliku izdvojiti i nagraditi sve one koji teže kvaliteti i kreativnosti, posebice ako znamo da je riječ o segmentu smještajne ponude koja čini važan dio ukupne županijske turističke ponude. Naime, privatni smještaj najbrojniji je u ukupnoj strukturi naših smještajnih kapaciteta i upravo je iz tog razloga važno ulagati u kvalitetu i kontinuirano razvijati ponudu kako bismo dodatno pozicionirali Zadarsku županiju, a među našim gostima i dalje podizali razinu zadovoljstva pruženom uslugom. Kroz privatni i obiteljski smještaj naši gosti imaju priliku doživjeti izravan kontakt s lokalnim stanovništvom i upoznati autohtonost i tradiciju mjesta u kojem borave, a upravo je to danas traženo i cijenjeno iskustvo koje traži sve veći broj svjetskih ljubitelja putovanja.

Smještaj kod domaćina dio je našeg nasljeđa, a ljubaznost i gostoljubivost su neke od najvećih prednosti našeg turizma. Dojam o domaćinu često se pretvara u dojam o Zadarskoj županiji. Nekretnine bez domaćina, najam su bez "duše" i domaćinske topline, a upravo ove dvije osobine krase najbolje iznajmljivače. Fokus ovog Programa je na domaćinskom pristupu gostima, dugoročnim i kvalitetnim odnosima, redovitim gostima, kreativnosti i kontinuiranom unaprjeđenju ponude.

Cilj projekta je podizanje kvalitete i obogaćenje ponude obiteljskog smještaja na području Zadarske županije, ali i:

  • prepoznavanje i medijski intenzivno promoviranje izvrsnosti, kreativnosti i profesionalnosti u području pružanja usluga privatnog smještaja na području Zadarske županije,
  • dodatno poticanje procesa inovacije i kreativnosti u turističkoj ponudi,
  • utjecati na podizanje standarda usluge i dodatno osnažiti turističku ponudu Zadarske županije u segmentu obiteljskog turizma te
  • službeno nagraditi najbolje primjere dobre prakse na godišnjoj svečanosti koja će ujedno biti prilika za povezivanje i razmjenu iskustava svih aktera u procesu.

Značaj ove akcije nagrađivanja najboljih iznajmljivača vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u kvalitetu i svakodnevno se trude pratiti zahtjeve gostiju i biti u korak s trendovima u turizmu.

Nagrade će se dodijeliti za dvije glavne kategorije smještaja:

  • kuće za odmor (najmanje 3*) i
  • seosko domaćinstvo.

Prilikom utvrđivanja finalista ocjenjivat će se i samoodrživost objekta, energetska održivost kao i ona što se odnosi na potrošnju vode, njezino recikliranje i vraćanje u sustav za neke druge potrebe kao, odvajanje otpada, korištenje alternativnih izvora energije, zapravo sve ono što vodi prema samoodrživosti objekta. Uz dvije glavne nagrade dodijelit ćemo i jednu nagradu za samoodrživost objekta, tj. ekološku usmjerenost objekta i njegovog vlasnika. Bilo da je riječ o materijalima od kojih je objekt izgrađen, modalitetu grijanja i hlađenja, uređenosti, tako i u odnosu prema okolini. Ocjenjivat ćemo sav uložen trud kojemu je cilj očuvanje okoliša u kojima se nalaze.

Javni poziv je otvoren do 30. rujna 2024. godine.

Pobjednici osvajaju:

  • 1. nagrada: 3.000,00 eura i zlatnu plaketu,
  • 2. nagrada: 2.000,00 eura i srebrnu plaketu,
  • 3. nagrada: 1.000,00 eura i brončanu plaketu te
  • nagrada za samoodrživost objekta: 3.000,00 eura i plaketa

Tri odabrana finalista iz svake kategorije predstavit će se u dnevnom tisku, na web stranici Zadarske županije i TZ Zadarske županije kao primjer dobre prakse u turizmu.

Pobjednici će biti proglašeni i službeno nagrađeni u sklopu svečane dodjele nagrada tijekom 2024. godine.

Javni poziv, prijavni obrazac i popis dokumentacije koju treba priložiti uz prijavu, podnositelji mogu preuzeti s web-stranice Zadarske županije: www.zadarska-zupanija.hr pod poveznicom Natječaji/Potpore i priznanja/Aktivni natječaji ili se mogu preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i turizam.

Odgovore na sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se dobiti na tel. 023/350-430 ili 023/350-439.

Ovim putem pozivamo sve vrijedne dionike iz segmenta obiteljskog turizma da se pridruže ovom projektu u sklopu kojeg će se valorizirati izvrsnost.

Pročitano 68 puta

Zadnje objave

srpnja 05, 2024

Započeo projekt „Central - BIC“

Kick-off sastanakom započeo je projekt Central - BIC_ Central Europe Biodiversity…
lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA