Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan Općine Zemunik

Posted On Ponedjeljak, 19 kolovoza 2024 14:21

Svečanom sjednicom općinskog vijećaobilježen je Dan Općina Zemunik Donji i blagdan nebeske zaštitnice Kraljice mira-Kraljice Hrvata.

U sklopu proslave svečano je otvorena nova sportska dvorana čiju je izgradnju u cijelosti financirala Općina Zemunik, a osim školskoj djeci bit će na raspolaganju sportašima i rekreativcima.

Načelnik ove općine Ivica Šarić uz ostalo je rekao kako je u tijeku izgradnja sustava odvodnje, projektiranje novog dječjeg vrtića te da se očekuje postupak javne nabave za izgradnju društvenog doma u Zemuniku Gornjem koji će se financirati kroz ITU mehanizam.

Svečanoj sjednici koja je održana u novoj športskoj dvorani nazočio je ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, župan Božidar Longin, zamjenik župana Šime Vicković, predstavici gradova i općina sa područja Zadarske županije te brojni drugi gosti.

Čestitajući načelniku i njegovim suradnicima na uspješno provedenom projektu župan Božidar Longin je istaknuo:

"Još jedan od niza zajedničkih projekata na kojem smo radili je izgradnja Poljoprivredno-edukacijskog centra, kraj rasadnika Piket, na čemu smo godinama radili. Projekt je vrijedan gotovo 1,3 milijuna eura, a dovršetak se očekuje kroz otprilike mjesec dana.

Uvjeren sam kako je ovaj projekt nešto što Zadarskoj županiji treba i kako će njegovim ostvarenjem biti ostvaren veliki iskorak u području edukacije poljoprivrednika.

Na tome sustavno radimo, zajedno s našom Turističkom zajednicom, lokalnim proizvođačima i ugostiteljima. Sve to s ciljem povezivanja lokalne poljoprivredne proizvodnje i ponude s turizmom."

Župan je dodao kako u nizu projekata treba izdvojiti i sufinanciranje opremanja dječjeg  igrališta u centru Zemunika, sufinanciranje građevinskih radova na osnovnoj školi  u iznosu od 200 tisuća eura, a kako je rekao  u tijeku je izrada projektne dokumentacije   za dogradnju škole. 

"Osim kvalitetne infrastrukture, za ovdašnje žitelje svakako su od iznimne važnosti zdravstvena te socijalna skrb koju zajednički razvijamo.

Županija sufinancira smještaj u privatnim domovima za starije i nemoćne, kao i specijalističke preglede starijih osoba u sklopu Doma za starije osobe Zemunik te uslugu Pomoć u kući. ", dodao je još župan.

U programu svečanosti obilježavanja Dana Općine nastupila je ženska klapa Kandelora iz Zemunika.

Pročitano 42 puta

Zadnje objave

srpnja 26, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja marikulture za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
srpnja 17, 2024

Rezultati Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Na temelju provedenog Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih…
srpnja 08, 2024

Nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu

Iznimno nam je drago što putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA