Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan pozvao stanovnike da budu odgovorni prema sebi i drugima

Posted On Petak, 20 ožujka 2020 12:21

„Situacija je pod nadzorom i to je ono što je trenutno najvažnije. Još jednom, moram uputiti pohvale našem Stožeru koji je pravovremeno poduzeo potrebne predradnje, pa možemo reći da su sve naše službe spremne za izazove koji su pred nama.   Od ponedjeljka očekujemo i da će naš Zavod za javno zdravstvo dobiti dozvolu za testiranje uzoraka na koronavirus. Uz sami koronavirus, trenutno su naš najveći protivnik panika i razne dezinformacije. Stoga, molim sve naše građane da ne podliježu panici. Stručne službe rade maksimalno odgovorno i transparentno. Svaku informaciju koju budemo imali pravovremeno ćemo podijeliti s javnošću. Uz nacionalni broj 113, građanima je na raspolaganju i info telefon našeg stožera 350-318 (8-22 h).

Drage građanke i građani, budite odgovorni i prema sebi i prema drugima! 

Posebno se obraćam onima koji moraju biti u samoizolaciji. Znam da vam nije lako, ali morate biti svjesni da o vama ovisi zdravlje svih oko vas.  Poštujte upute, ne izlazite iz izolacije, maksimalno ograničite socijalne kontakte.

Za kraj, još jednom ću pozvati sve stanovnike Zadarske županije na odgovornost i društvenu solidarnost, uz nadu da ćemo i ovu krizu prebroditi što brže i što bezbolnije.“, rekao je u današnjem obraćanju javnosti župan Božidar Longin.

U krizi uzrokovanoj koronavirusom velike financijske gubitke trpe u prvom redu mali poduzetnici. Zato za ovo godinu Zadarska županija već priprema rebalans proračuna, najavio je danas župan Božidar Longin.

"Na udaru su najprije mali poduzetnici. Znate koje je mjere jučer donijela Vlada, a mi ćemo poduzeti mjere sukladno tima. Naše mjere su već u pripremi, neke manifestacije i stavke iz proračuna će sigurno, nažalost, otpasti. Moramo ta sredstava preraspodijeliti i sukladno tome donijeti gospodarske mjere koje će se mijenjati kako situacija bude nalagala".

Pročitano 89 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA