Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Osnovana ustanova „Sklonište za napuštene i izgubljene životinje“

Posted On Četvrtak, 27 lipnja 2024 17:00

Županijska skupšitna donjela je Odluku o osnivanju ustanove „Sklonište za napuštene i izgubljene životinje Zadarske županije“. Riječ je o ustanovi koja će obavljati djelatnosti skloništa za životinje, sakupljanja i zbrinjavanja napuštenih i izgubljenih životinja .

Sklonište za napuštene životinje, odnosno novi azil za pse, jedan je od strateških projekata Zadarske županije, a gradi se između  Bokanjca i Briševa. Ukupno je vrijedan 2.187.339,35 eura s PDV-om, a radove provodi tvrtka Alfaplan građenje d.o.o. iz Dubrovnika.

“Sklonište za napuštene životinje projekt je na kojem se radilo nekoliko godina. Ministarstvo državne imovine 2019. godine darovalo je zemljište Zadarskoj županiji namjenski za izgradnju Skloništa, a polovicom 2021. godine ishođena je građevinska dozvola. Grad Zadar ovaj je projekt sufinancirao sa 300 tisuća eura ”, rekao je  župan Božidar Longin.

Upravno vijeće nove ustanove imenovat će voditelja skloništa koji će tu dužnost obnašati na mandat od četiri godine bez mogućnosti produljenja. Voditelj će  morati ispuniti pet uvjeta: biti državljanin Republike Hrvatske, imati završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij, najmanje jednu godinu radnog iskustva, odlikovati se stručnim, radnim i organizacijskim sposobnostima te ne smije biti pravomoćno osuđen za djela zanemarivanja, zlostavljanja, mučenja i ubijanja životinja, niti protiv njega smije biti u tijeku sudski postupak.

Do imenovanja voditelja skloništa Ustanovom upravlja privremeni voditelj skloništa kojeg posebnom odlukom imenuje župan. On će  obaviti sve pripreme za početak rada Ustanove pod nadzorom Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije.

Foto: T.Burčul/Z.Kucelin

Pročitano 82 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA