Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

3,6 milijuna eura za projekte razvoja Bukovice i Ravnih kotara

Posted On Petak, 28 lipnja 2024 14:13

Ministar regionalnoga razvoja i EU fondova Šime Erlić u Centru za pružanje usluga u zajednici Tereza u Obrovcu je uručio ugovore iz "Programa podrške gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji Ravnih kotara, Bukovice i Neretvanske doline“ za Zadarsku županiju vrijedne 3,6 milijuna eura. Riječ je o 10 ugovora među kojima su dva koja su dodijeljena Zadarskoj županiji. 

Uručenje ugovora održano je - za zamjenu parketa u OŠ Benkovac i uređenje kuhinje u OŠ Franka Lisice u Polači.

Ugovori su dodjeljeljeni i gradovima  Benkovac i Obrovac te općinama Lišane Ostrovičke, Stankovci, Polača, Škabrnja, Zemunik Donji i Poličnik.

U Škabrnji će se dovršiti zgrada Općine s memorijalnim centrom za što je odobren iznos 140.000 eura. U Poličniku će se izgraditi nova komunalna infrastruktura u vrijednosti 750.000 eura.

Općina Polača će za rekonstrukciju i opremanje društvenog doma dobiti 200.000 eura te 140.000 eura za uređenje kuhinje OŠ Polača. Benkovac dobiva autohtonu dalmatinsku kućicu za 900.000 eura i novi pod u sportskoj dvorani za 140.000 eura.

Za drugu fazu izgradnje sekundarnih ogranaka fekalne odvodnje općina Zemunik Donji dobit će 100.000 eura. Gradu Obrovcu je 720.000 eura odobreno za drugu fazu uređenja centra za pružanje usluga u zajednici.

Lišanima Ostrovičkim je za rekonstrukciju dječjeg vrtića odobreno 150.000 eura, a općini Stankovci 390.000 eura za izgradnju nerazvrstane prometnice u poslovnoj zoni.

“Imamo tu ulaganje u autohtonu kuću na benkovačkom sajmu, a znamo koliko je to važan turistički potencijal, evo imamo i ulaganje u ovu zgradu gdje se nalazimo , gdje su već utrošena EU sredstva za pružanje usluga u zajednici i Centra za starije. Pa imamo ulaganje u društveni dom u Polači, poslovne zone u Stankovcima, stambena zona za mlade obitelji u Poličniku. S jedne strane znači imamo zadržavanje mladih obitelji, a s druge gospodarski revitalizirati ovaj kraj jer bez zapošljavanja i novih gospodarskih aktivnosti nema razvoja ovoga kraja. ”- istaknuo je ministar Šime Erlić te dodao da je  kroz ulaganja u infrastrukturne projekte jedan od ciljeva  povećanje atraktivnosti prostora, poboljšanje kvalitete života i sprječavanje daljnjeg iseljavanja te poticanje razvoja ključnih gospodarskih sektora.

Župan Božidar Longin u svom je obraćanju istaknuo kako su ovi Ugovori primjer dobre suradnje na svim trima razinama vlasti, pogotovo kad inicijative dolaze s lokalne razine, jer su upravo jedinice lokalne samouprave one koje najbolje mogu procijeniti što njihovim građanima treba.

„Sinergija koju donose ovakve priče svakako je nužna za razvoj ne samo naše županije, već čitave Hrvatske, jer su upravo ulaganja u najmanje potvrda istinitosti narodne izreke da je lanac jak onoliko koliko je jaka njegova najslabija karika. Ulaganjem u male jača se cjelina“, zaključio je župan Longin u čijoj su pratnji danas bili i njegov zamjenik Šime Vicković te pročelnik UO za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Daniel Segarić.

Cilj Programa je poticanje razvoja gospodarskih i društvenih aktivnosti odnosno ulaganje u vrtiće i škole te u kulturnu, društvenu, turističku, komunalnu i prometnu infrastrukturu na spomenutim područjima.

Pročitano 72 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA