Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Na području Zadarske županije 58 aktivnih slučajeva zaraze Covidom-19

Posted On Petak, 17 srpnja 2020 10:13

Četiri su novooboljele osobe zaražene koronavirusom na području Zadarske županije. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 114 uzoraka, a aktivni nadzor provodi se nad 469 osoba. Na COVID odjelu Opće bolnice u Zadru hospitalizirano je 6 bolesnika. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

U nastavku je izvješće Službe za epidemiologiju  Zavoda za javno zdravstvo Zadar:

„14 dana odnosno maksimalno vrijeme inkubacije prošlo je od vjenčanja sa kojim se povezuje veći broj oboljelih od Covida-19, epidemiološkim praćenjem i anketiranjem do sada je utvrđeno ukupno 36 Covid-19 pozitivnih osoba od kojih su 3 obiteljski kontakti osoba koji su bili na vjenčanju, a sami nisu prisustvovali događaju.

Raspon dobi Covid-19 pozitivnih osoba koji su bili nazočni na vjenčanju  je od 23 g. do 47 g., prosječna dob oboljelih jest 31 godina, medijan pozitivnih 29 godina.

Svi zaraženi imali su blage  simptome koji su u prosjeku trajali dva do tri dana , nije bila niti jedna hospitalizacija.

Veći broj gostiju je  prema preporukama koje smo dali kod pojave prve zaražene osobe otišlo u samoizolaciju. Zahvaljujući brzoj reakciji zdravstvenih službi, organizatora vjenčanja i medija uspjeli smo svim sudionicima vjenčanja prenijeti preporuke kojima se sprječava širenje ove infekcije na opću populaciju. Epidemiološkim ispitivanjem  utvrđeno je da je  vjenčanje održano  po svim važećim preporukama HZJZ koje su taj dan bile na snazi, te broj sudionika nije prelazio dozvoljeni broj.

Ostali zaraženi tijekom ovoga tjedna povezani su s pojedinačnim slučajevima zaraze, raznim kontaktima, a jednom dijelu se ne može utvrditi izvor zaraze niti mjesto gdje su se zarazili.

 

Molimo sve one koji sudjeluju na obiteljskim slavljima ili događajima s većim brojem ljudi da se pridržavaju svih epidemioloških uputa što prije svega podrazumijeva fizičku distancu i pojačanu higijenu ruku. Isto tako sve ostale da se pridržavaju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, čuvaju sebe i svoje bliske kontakte.“

Pročitano 1103 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA