Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Final 4 turnir rukometne SEHA lige, primjer epidemiološki dobro organizirane sportske manifestacije

Posted On Subota, 12 rujna 2020 17:15

Završnica  Final 4 turnira rukometne SEHA lige,  koje je održano  od 4. do 6. rujna u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru organizirana je po svim epidemiološkim mjerama i time je postala primjer dobro organizirane sportske manifestacije u „novom“ vremenu.

Budući da je bila riječ o međunarodnom turniru koji se po prvi puta od početka pandemije  održavao u nazočnosti dijela publike u zatvorenom prostoru, moramo istaknuti da su organizatori proveli jako dobre epidemiološke mjere prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravtvo i Stožera civilne zaštite Zadarske županije te nije bilo niti jedne pojave oboljelog od COVIDA-19,  kako među igračima odnosno sudionicima turnira tako i među publikom. Organizatori su odradili izvrstan protokol poštivanja svih preporučenih mjera te su na taj način postali primjer kako bi  ubuduće trebalo organizirati ovakve  sporske manifestacije. Napravljeno je niz protokola koji su dokumentirani ne samo uz ponašanje publike u dvorani već i natjecatelja, sudionika, volontera i novinara, odnosno svih koji su ulazili u dvoranu. Svi su imali pravila ponašanja kojih su se pridržavali. Ovo još jedom pokazuje kolika je važnost i za opću populaciju pridražavanje puno puta ponavljanih epidemioloških mjera.

Pročitano 101 puta

Zadnje objave

listopada 01, 2020

Starenje je prirodan proces koji je nezaustavljiv i neizbježan

Danas obilježavamo Međunarodni dan starijih osoba. Tim je povodom župan Božidar Longin…
rujna 30, 2020

Upravljanje ekoinovativnim lancima opskrbe u ribarstvu kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda

Druga radionica u sklopu provedbe projekta PRIZEFISH, koju je organizirala Zadarska…
rujna 18, 2020

Obilježen Dan Općine Sukošan

U Sukošanu je prigodnom svečanošću obilježen Dan Općine i Dan obrane Sukošana. Osvrćući…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA